• hr
  • en
  • de
  • it

Tegljači Brodospasa će odsukati brodove s Marjana

Tri teretna broda, "Krka", "Orebić" i "Vranjic" koji su se zbog orkanske bure u Splitu u četvrtak nasukali na sjevernoj strani Marjana i u Slatinama na Čiovu, najvjerojatnije će biti odsukani u utorak, nakon što budu dovršene potrebne predradnje i pregledi, doznaje Hina od lučkog kapetana Davora Vidana.
Ni na jednom od teretnih brodova u trenutku nasukavanja nije bilo posade.
"Danas naši ljudi pregledavaju brodove kako bi mogli vidjeti na koji način ih možemo olakšati. Što se balasta (mase za ravnotežu broda) tiče, imaju ga nešto malo, i njegovo ispumpavanje neće nešto puno pomoći da se brod lakše izvuče. Svakako, ekipa je na terenu. Gledaju i procjenjuju. Ako sve bude u redu vjerojatno bi već sutra krenuli u odsukavanje s tegljačima Brodospasa", najavio je lučki kapetan Vidan.
"Krka" i "Orebić" nasukali su se u četvrtak, 5. ožujka, oko 15 sati na kod plaže Prve vode na sjevernoj strani Park šume Marjan i to nakon što im je uslijed velikih valova i jakog vjetra pukao konop kojim su bili privezani u Sjevernoj luci gdje su čekali odlazak u rezalište. Prije nasukavanja na Prvoj vodi udarili su u lukobran Ratne luke Lora.

Treći teretni brod "Vranjic" gotovo je u isto vrijeme doplutao do Slatina na Čiovu. Vlasnik brodova je Splitska plovidba.
Inače, meteorolozi su za četvrtak najavili drugu 'marčanu buru', no kažu da neće biti onakvog intenziteta kao prošlotjedna, koja je na širem splitskom području napravila višemilijunske štete.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr