• hr
  • en
  • de
  • it

Tankerska s dobiti zbog prodaje brodova

Nakon Turisthotela i Ilirije, s izvrsnim financijskim rezultatima za prethodnu godinu, izvješće Zagrebačkoj burzi podnjela je i najveća tvrtka iz Zadarske županije Tankerska plovidba, te naizgled obradovala one koji prate poslovanje ovdašnjeg gospodarstva iskazom dobiti od 37.450.000 kuna. Pogotovo ako netko ne znajući problematiku tvrtke tek pogleda na lanjski rezultat i 524 mililuja kuna gubitka. Prema čemu bi sadašnji iskazani rezultat bio više nego "revolucija". No stvari nisu ni približno dobre danas, kao što ni lanjski rezultat nije u tolikoj mjeri bio iskaz gubitaka iz poslovanja koliko usklađivanja vrijednosti osnovnih sredstava odnosno brodova, sa tadašnjim svjetskim prilikama.

Gubitak pretvoren u dobit

Tankerska je plovdiba imala prihode od 885,8 milijuna kuna, naspram lanjskih 907 milijuna. Istovremeno su rashodi i usklađenja lani nosila 1,4 milijarde kuna dok su ove godine iznosili 848,3 milijuna. Tako je lanjskih preko 524 milijuna kuna gubitka sada pretvoreno u gotovo 37,5 milijuna kuna dobiti. Materijalni rashodi smanjeni su sa 471 milijun na 378 milijuna kuna, a troškovi osoblja sa 180 na 161 milijun kuna, prvi za 19 drugi čak za 22 posto. Smanjena je značajno i amortizacija sa 203 na 147 milijuna kuna. No, objašnjenje i za rezultat i smanjenja ima uporište u tri lani prodana broda odnosno Novigrad, Diklo i Kornati, a što je po odbitku iskazano kao 96.6 milijuna kuna prihoda. U prostupku usklađivanja nakon lanjskog drastičnog ušlo se u druge vode, ...

Ukupno gledano postojeći iskazani rezultat posljedica je dijelom štednje i racionalizacije ali su i troškovi i osobni dohoci i amortizacija pali i zbog tri broda manje i odgovorajućeg broja manje zaposlenih i svega ostalog. Nema naznaka trajnog oporavka tržišta kojem se u Tankerskoj plovidbi nadaju i za koje odrađuju sadašnje teške racionalizacije i preslagivanja. Istina tijekom zime koja je naročito pogodila Sjevernu Ameriku i nekih političkih zbivanja u svijetu pojedini spot poslovi (ugovori o jednokratnom prijevozu tereta) za tankere, donosili su i dobit. Ali vremena kada će se brodovi moći mirne duše dati u čarter i na dvije godine sa osiguranim pozitivim poslovanjem daleko su.

Predanost pomorskom prijevozu

Uprava odnosno Mario Pavić ističu potpunu predanost tvrtke osnovnom poslu pomorskog prijevoza i odustajanju od svih drugih investicija. Također i potrebu i namjeru privlačenja ulagačkog kapitala radi agresivnije investicijske politike koju traži vrjeme, modernizacija brodova itd. Kako je specifičnom pretvorbom u zakladu, zbog zadržavanja vlasništva svih djelatnika i spašavanja od špekulativnih privatizatora, tvrtka onemogućena u ambicijama prikupljanja ulagačkog kapitala za investicije (jer bi time narušila vlasništvo) iskazana je namjera osnivanja novih tvrtki koje bi kotirale na burzi u svrhu privlačenja ulagača. Istovremeno i nakana ispisa dionica tvrtke Tankerska plovidba d.d. sa burze.

Izvor: www.zadarskilist.hr