• hr
  • en
  • de
  • it

Tankerska plovidba planira povući dionice s burze

Uprava i Nadzorni odbor zadarskog brodara "Tankerske plovidbe" predlažu dioničarima da na skoroj, Izvanrednoj glavnoj skupštini koja je sazvana za 17. ožujka, donesu odluku o povlačenju svih dionica te tvrtke iz uvrštenja na Zagreačkoj burzi.
Riječ je o 626.385 redovnih dionica na ime, svaka u nominalnom iznosu od 600 kuna, a kako se navodi u pozivu na skupštinu, Tankerska plovidba se obvezuje svim dioničarima koji glasuju protiv ove odluke, otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu najkasnije u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar. Pod pravičnom naknadom smatra se prosječna cijena dionica ostvarena na Zagrebačkoj burzi, izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na Zagrebačkoj burzi u zadnja tri mjeseca prije dana javne objave poziva za Glavnu skupštinu.
Kako javlja poslovni portal business.hr, zahtjev za otkupom dionica kapitala dioničari mogu podnijeti Društvu u roku od 2 mjeseca od dana upisa odluke o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar, a naveden je i u pozivu na Izvanrednu skupštinu.
Recimo i to kako je trenutačna cijena dionica Tankerske plovidbe na raznini 318,87 kuna.

Izvor: www.dubrovacki.hr