• hr
  • en
  • de
  • it

Talijanska ribarica zatečena u protuzakonitom ribolovu

Djelatnici pomorske policije uzaptili su talijansku ribaricu koja je nezakonito ribarila u hrvatskome teritorijalnom moru, a protiv petorice članova posade koji su izlovili više od 150 kilograma razne ribe, rakova, školjki i puževa podneseni su optužni prijedlozi, izvijestila je danas istarska policija.
Naime, jučer oko 15 sati policija je zaprimila dojavu da na oko pola nautičkih milja u teritorijalnom vodama Republike Hrvatske, u ravnini Novigrada, talijansko ribarsko plovilo obavlja ribolov. Policijski službenici odmah su se uputili službenim plovilom prema toj lokaciji te su započeli progon talijanske ribarice, koju su sustigli i uzaptili oko 16,15 sati, na oko 12.3 nautičke milje od rta Kastanija.
Utvrđeno je da je talijanska ribarica s četiri rampona ribarila u hrvatskome teritorijalnom moru te da je posada do tada izlovila oko 152,4 kilograma razne ribe, rakova, školjki i puževa.
Zbog sumnje da su počinili prekršaje iz Zakona o morskom ribarstvu, policija je podnijela optužne prijedloge protiv pet državljana Italije i to 52-godišnjeg zapovjednika plovila te protiv 50-godišnjeg, 43-godišnjeg, 39-godišnjeg i 37-godišnjeg ribara. Ujedno protiv zapovjednika plovila slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, kažnjivo po Zakonu o nadzoru državne granice.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr