• hr
  • en
  • de
  • it

Taleb Rifai: Hrvatski turizam razvija se u pravom smjeru

Ovdje sam kako bih pružio punu podršku svim naporima ministra Lorencina i njegova ministarstva na onome što rade jer se hrvatski turizam razvija u pravom smjeru. Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. je dobro napravljena i pravilno identificira probleme, kao što su sezonalnost, vlasništvo, kao i ključne koncepte turističkog razvoja poput inovacije i održivog razvoja, kazao je Taleb Rifai, generalni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) jutros u Opatiji gdje je boravio povodom održavanja 87. opće skupštine Europske komisije za putovanja (European Travel Comission - ETC.
Hrvatska je, naime, po prvi put domaćin ovog godišnjeg sastanka europske neprofitne organizacije koju čine nacionalne turističke organizacije 35 europskih zemalja, a čija je Hrvatska turistička zajednica članica od 1997. ETC je zadužen za promociju Europe kao turističke destinacije.
Rifai je takođe istaknuo kako je u Hrvatskoj po treći put, međutim u Opatiji boravi po prvi put. Domaćin glavnom tajniku UNWTO-a je bio hrvatski ministar turizma Darko Lorencin, koji se također obratio okupljenim predstavnicima ETC na za javnost zatvorenom sastanku. Tom je prilikom okupljenima ukazao na to kako Hrvatska već neko vrijeme zajedno sa Slovenijom nastupa na dalekim tržištima, kao i da se sada toj zajedničkoj inicijativi priključuju i sjevernoistočne talijanske regije.
Inače, na novinarsko pitanje o zaključenju natječaja za direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, ministar je kazao kako je natječaj zatvoren u subotu te se čekaju prijave koje bi trebale stići poštom. Prema najavama, povjerenstvo koje čine tri predstavnika Turističkog vijeća, dakle tri predstavnika privatnog sektora i dva predstavnika Ministarstva turizma, o prijavama bi moglo diskutirati već krajem ovog tjedna. Koliko je do sada stiglo prijava, ministar danas nije znao reći.
- Tražimo profesionalca i vrhunskog menadžera, kazao je Lorencin.

Izvor: www.novilist.hr