• hr
  • en
  • de
  • it

Svjetsko prvenstvo u jedrenju napunilo krevete u Cresu

Zahvaljući odličnoj organizaciji ORC Svjetskog prvenstva, koje će od subote do 25. lipnja okupiti preko 1.200 jedriličara, iz 15 država, a koje se terminima poklopilo s praznicima u Njemačkoj, Austriji i našoj zemlji, svi su izgledi da će Cres drugu polovicu lipnja dočekati s bojem gostiju kakav inače ima u špici sezone u kolovozu, pa bi se moglo dogoditi da će se u Cresu tražiti krevet više. Direktorica ureda Turističke zajednice Darija Vasić , kaže da je učinjeno sve da se Svjetsko prvenstvo što bolje iskoristi u promidžbi destinacije, a s druge strane poduzeto je maksimalno kako bi u gradu sve što bolje funkcioniralo.

Od nedjelje kada će u 21 sat na središnjem gradskom trgu spektakularni vatromet označiti početak ovog sportskog događanja, pa do njegovog kraja 25. lipnja održat će se niz manifestacija, među kojima je Sailors party uz DJ Bizzare i koktel dobrodošlice u caffe baru Molo.

U utorak u 10 sati u ACI Marini je start biciklijade »Punim jedrima biciklom po otoku«. U srijedu u 19 sati na Trgu Frana Petrića počinje manifestacija Dan creskih trešanja, a uz degustacije različitih proizvoda od trešanja, posjetitelje će zabavljati klapa Burin. Dva posljednja dana Svjetskog prvenstva, 24. i 25. lipnja, u ACI marini od 17 sati kreće program pod nazivom Plavo zeleni val, gdje će se predstaviti otočni proizvođači maslinovog ulja i drugih proizvoda, dok će se proizvođači iz Sisačko - moslavačke županije, otočanima, jedriličarima i drugim gostima otoka predstaviti sa svojim autohtonim proizvodima i suvenirima, a tijekom ta dva dana nastupit će creske klape Burin i Teha, FD Orlec, KUD Ivan Goran Kovačić, te tamburaši

Izvor: www.novilist.hr