• hr
  • en
  • de
  • it

Svjetski mediji vole Dubrovnik

Dubrovnik je prava poslastica, živi muzej, dalmatinski dragulj, jedna od najpoželjnijih destinacija, samo su neki od epiteta koji se nižu u dvadesetak reportaža i drugih tekstova objavljenih u medijima diljem svijeta u kolovozu.
Strani mediji vole Dubrovniku, zadovoljno komentiraju u Turističkoj zajednici Grada i dostavljaju impresivan popis stranih medija čiju je pozornost privukao hrvatski turistički biser: BBC Travel magazin, The Guardian, Time Out Travel magazin, World Travel Guide, Daily Mail, The Telegraph.
O Dubrovniku su, među ostalima, pisali i američki lifestile magazin GQ, švicarski Tele i Reisen und Kultur Journal, visokotiražni njemački magazin Frau im Leben, turski JetLife, japanski 25ans wedding, a španjolski i meksički portal Hola svojim su posjetiteljima ljepote Dubrovnika dočarali video reportažom.
Riječ o radovima novinara koji su u Dubrovniku boravili samostalno ili na poziv Hrvatske turističke zajednice, što se, s obzirom da je odreda riječ o izuzetno pozitivnim tekstovima, pokazalo najsiplativijom reklamom hrvatskog turizma.
U objavljenim prilozima Dubrovnik se preporučuje za odmor, kupnju kuće, kao i za posebne turističke programe, a najviše priloga objavili su britanski mediji što potvrđuje veliku popularnost Dubrovnika u toj zemlji.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr