• hr
  • en
  • de
  • it

Svi pitaju za Dalmaciju

Najveći svjetski izdavač turističkih vodiča na engleskom govornom području "Fodor's", koji svojim opažanjima, porukama i predstavljanjima destinacija u svijetu već 75 godina bitno utječe na odabir mjesta za odmor više od 20 milijuna svojih čitatelja koji svakog mjeseca posjećuju njegove stranice, na svojoj je listi najpopularnijih turističkih odredišta u usponu za 2015. godinu na prvo mjesto stavio Hrvatsku.
Golemi rast popularnosti Hrvatske u svim anketama i analizama, ali i tekstovima više od 700 profesionalaca iz turističkog novinarstva koji pišu za njih, posebno se odnosi na Dalmaciju.
- Naš urednički i novinarski tim kontinuirano prati sve svjetske trendove u putovanju, interese, ali i iskustva putnika nakon povratka. Analiza posjetitelja pokazuje nam točno što se njima u nekoj zemlji svidjelo više, što manje, na što upozoriti, što ne propustiti. Dalmatinska obala Jadrana posebno je dobila izvrsne ocjene i nevjerojatan rast zanimanja putnika. Sve to osiguralo joj je prvo mjesto među turističkim zvijezdama u usponu, ali i tiskanje prvog "Fodor'sova" vodiča Hrvatske, "Fodor's Croatia", koji će biti na tržištu u ožujku ove godine - kazala je Arabella Bowen, glavna urednica "Fodor's Travel".
Među deset turističkih odredišta koja su u usponu i na čijem čelu je Hrvatska u 2015. godini, slijede Portugal, Turska, Francuska, Španjolska, Austrija, Maldivi, Tajland, Maroko i Crna Gora. Top-turističko odredište u lanjskoj godini prema "Fodor's Travelu" bio je Pariz, kojega slijede New York, Rim, Florida...
Inače, "Fodor'sovi" vodiči obuhvaćaju oko 7,5 tisuća turističkih destinacija u 43 zemlje svijeta, a ocjenjuju 17 tisuća hotela u svijetu. Podsjetimo da je prije dvije godine splitski hotel "Vestibul Palace" uvršten na njihovu listu najboljih svjetskih hotela s obnovljenom povijesnom baštinom.

Izvor: www.slobodnadalmacija,hr