• hr
  • en
  • de
  • it

Sve više Britanaca u Hrvatskoj

Britanski Telegraph objavio je vijest da je broj britanskih turista u Hrvatskoj porastao za gotovo četvrtinu u odnosu na 2011.
Pozivajući se na podatke HTZ-a pišu da je između siječnja i kolovoza u Hrvatskoj bilo 241,442 Britanca, što je 23 posto više nego u istom razdoblju 2011. Navode kako je 1990. godine u Hrvatskoj bio rekordan broj Britanaca, čak 500 tisuća.
Ističu i prošlotjednu izjavu ministra turizma Veljka Ostojića koji na temelju podataka iz prvih osam mjeseci predviđa da će turistička godina biti rekordna. Navode da je do kraja kolovoza u Hrvatskoj bilo 9,82 milijuna turista, što je povećanje od 4,22 posto. "Turisti uglavnom ostaju na Jadranskoj obali i na otocima", piše Telegraph te dodaje da je Dubrovnik "najpopularnija destinacija".
Najavljuju i da će se uskoro uvesti dvije nove zračne linije koje će povezivati Pulu i Leeds, a bit će uvedena u ožujku sljedeće godine, te će nova linija od Zagreba do londonskog Heathrowa ponovno startati u prosincu.

Ove godine je u Hrvatskoj ljetovao i londonski gradonačelnik Boris Johnson. U intervju po povratku je imao samo riječi hvale o našoj državi. "Ovako nešto nema nigdje u Europi. Zelenije je i ljepše nego naprimjer Grčka, manje je napučeno nego Francuska, otoci izgledaju kao da su iz snova, izvanzemaljski, prelijepi otoci. Volio bih doći ponovno i gledajući ove stare kamene kuće, zavidim vam. Jednog dana, ako se uspijem obogatiti na svojim 'besmislenim' knjigama, nadam se da ću kupiti jednu takvu kuću", kazao je tada Johnson.

Izvor: www.index.hr