• hr
  • en
  • de
  • it

Susjed iz Rovinja želi dionice škvera iz Pule

Adris grupa ima mogućnost prepoznati i poduprijeti sve što je vrijedno za istarsko i hrvatsko gospodarstvo. Uljanik je bitna kompanija i nema dvojbe da ima svoju poslovnu održivost, kratko je o ovom ulaganju poručio Predrag Grubić iz Adrisa.

U aktualnoj dokapitalizaciji pulskog Uljanika sudjeluje i jedna od najuspješnijih hrvatskih tvrtki - Adris grupa koja je to jučer, prvog dana upisa novih dionica pulskog škvera, objavila na Zagrebačkoj burzi.
- Temeljem prospekta Uljanika, odobrenog od Hanfe 31. listopada, Adris grupa odlučila je sudjelovati u povećanju temeljnog kapitala društva Uljanik, S tim u vezi, Adris grupa predala je potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u transakciji, držeći pritom da je postupak povećanja temeljnog kapitala pozitivan iskorak u daljnjoj konsolidaciji trgovačkog društva Uljanik, ističu u svojem priopćenju iz rovinjskog Adrisa.
Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe jučer nam je kratko poručio vezano uz motive ovog ulaganja u brodogradnju kako »Adris grupa ima mogućnost prepoznati i poduprijeti sve što je vrijedno za istarsko i hrvatsko gospodarstvo. Uljanik je kompanija bitna za naše gospodarstvo, osobito za zaposlenost u Istri i nema nikakve dvojbe da ima svoju poslovnu održivost. « O kojem je konkretnom iznosu riječ, Grubić je kazao da u ovom trenutku o tome ne može ništa reći.

Izvor: www.novilist.hr