• hr
  • en
  • de
  • it

Suradnja Salone i Sydney Yachts

AD Brodovi, solinski proizvođač jedrilica Salona i Sydney Yachts australski proizvođač jedrilica postigli su sporazum o proizvodnji i distribuciji Sydney jedrilica.
Kao prvi korak, obje tvrtke su potpisale ugovor prema kojem će Salona preuzeti proizvodnju i globalnu distribuciju Sydney jedrilica. Suradnja će započeti sa proizvodnjom Sydney GTS43, najnovijeg modela Sydney
Yachtsa u tvornici AD Brodova u Solinu. Uz odlike vrsnog krstaša, ovaj model je i izuzetno brz i namijenjen vrhunskim regatnim jedriličarima.
GTS linija predstavlja spoj impresivnog Jason Ker dizajna kao i najnovije tehnologije konstrukcije koja za rezultat daje laganu, čvrstu, lako upravljivu, doista brzu, funkcionalnu i stiliziranu jedrilicu.
"Vrlo smo ponosni što smo dogovorili suradnju sa Sydney Yachtsom i što možemo predstaviti ovu australsku ikonu našim globalnim kupcima i distributerima. Ova suradnja će ojačati poziciju AD brodova na globalnom tržištu, i pomoći daljnjem rastu i razvoju Brenda Salona kao i Sydney Yachtsu. Slijedeće godine planiramo predstaviti i Sydney GTS37 za koji smatramo da će postaviti novi standard u regatnim brzim
jedrilicama.
Ova suradnja je nastavak naše strategije da kroz globalna partnerstva i nove proizvode i dalje rastemo usprkos krizi. Sada ćemo biti u mogućnosti zadovoljiti i segment kupaca koji traže prave regatne brodove i povećati portfolio proizvoda koje nude naši distributeri u svijetu." Krešimir Sečak, CEO AD Brodova.

"U AD Brodovima, proizvođaču vrhunskih Salona jedrilica, pronašli smo idealnog strateškog partnera koji dijeli naše vrijednosti, inovativnost, kvalitetu i usredotočenost na želje kupca. Ova suradnja će omogućiti Sydney Yachtsu da značajno ojača svoju tržišnu poziciju i u kratkom vremenu razvije nove proizvode uz vrhunsku kvalitetu jedrilica po konkurentnoj cijeni. Sydney Yachts će tako biti ponovno cijenovno konkurentan svim europskim brodogradilištima, ali s prednošću dugogodišnjeg australskog iskustva u razvoju brzih regatnih jedrilica." Darren Williams, izvršni direktor Sydney Yachtsa.

Globalna strateška suradnja će početi u rujnu 2012.

Izvor: Tea Listeš AD Brodovi d.o.o.