• hr
  • en
  • de
  • it

Studentska Fiumanka

Od 5. do 7. lipnja u sklopu 24. Fiumanke zajedrit će studenti Sveučilišta u Rijeci na drugoj sveučilišnoj regati Studentska Fiumanka, jednoj u nizu  manifestacija kojom riječko Sveučilište obilježava 50. godišnjicu.

Polovicom lipnja u Rijeci  se već više od dva desetljeća održava „Fiumanka", jedriličarski događaj koji svake godine okupi brojne zaljubljenike u more i jedrenje, gospodarstvenike i medije, a od prošle godine njima su se pridružili i studenti!

U sklopu Fiumanke Sveučilište u Rijeci je odlučilo pokrenuti Studentsku Fiumanku i pretvoriti je u tradicionalni događaj koji promiče duh riječke sveučilišne zajednice. To je jedinstvena mogućnost da studenti i zaposlenici Sveučilišta sudjeluju u timskom radu, razvijaju natjecateljski duh i želju za istraživanjem koja definira akademsku zajednicu.

Već u svojem prvom izdanju dalo se naslutiti da je pred Studentskom Fiumankom svijetla budućnost, a druga godina održavanja to je i dokazala. Zbog velikog interesa povećan je broj timova pa će na ovogodišnjoj regati sudjelovati čak 18 posada!

Zahvaljujući Hrvatskom akademskom sveučilišnom savezu i Studentskom centru Sveučilišta u Rijeci te Pomorskom fakultetu u Rijeci, Studentska Fiumanka je kao i ostale Fiumankine regate za sudionike u potpunosti besplatna, čime se studentima omogućava stjecanje novih znanja i vještina te uživanje u aktivnostima na moru. 

 

Izvor: M. M., Ured regate Fiumanka