• hr
  • en
  • de
  • it

Strani novinari ronili do Barona Gautscha

Desetak novinara specijaliziranih ronilačkih časopisa iz Velike Britanije, Austrije, Češke, Italije, Njemačke i Hrvatske nakon rovinjske je presice o obilježavanju stogodišnjice potonuća "Barona Gautscha" u organizaciji Udruga ronilačkih centara Istre Altum mare dobilo je izuzetnu priliku zaroniti do te atraktivne olupine.
Cilj ove akcije je plasirati snimke "Barona Gautscha" u većinu relevantnih europskih medija koji se bave ronjenjem, a budući da ti časopisi izlaze uglavnom tromjesečno i pokrivaju ne samo nacionalna, nego i regionalna specijalizirana tržišta, takvim sinkroniziranim publicitetom na najbolji će se način najaviti i popularizirati završne kolovoške i rujanske manifestacije ove obljetnice u Rovinju i drugdje u Istri.
Subotnji odlazak novinara ronilaca na lokaciju potonuća "Barona Gautscha", šest nautičkih milja od Rovinja, bio je pogodan za uron, ali zbog lošijih vremenskih prilika ne i za dobre fotografije, pa je ronjenje i snimanje olupine ponovljeno i u nedjelju, saznajemo od Filipa Višića iz udruge Altum mare.
U nastavku svog boravka u Istri novinari ronilačkih časopisa posjetit će ronilačke centre u Puli, Rovinju i Rapcu te upotpuniti svoje reportaže o "Baronu Gautschu" dojmovima i preporukama o Istri kao ronilačkoj turističkoj destinaciji. Ovaj boravak stranih novinara u Istri financiraju Turistička zajednica Istarske županije uz turističke zajednice Rovinja, Labina i Pule.

Izvor: www.glasistre.hr