• hr
  • en
  • de
  • it

Stipanović osvojio prvo hrvatsko svjetsko srebro u Laseru

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu klase Laser u njemačkom Boltenhagenu, i to je prva svjetska medalja u povijesti hrvatskog jedrenja u Laseru. Australac Tom Slingsby još jednom je uzeo svjetsko zlato, izvijestio je u četvrtak Hrvatski jedriličarski savez.
Također, Tonči Stipanović pridružio se Ivanu Kljakoviću Gašpiću (klasa Finn), te Šimi Fanteli i Igoru Mareniću (klasa 470), koji su osvajali medalje na svjetskim prvenstvima olimpijskih klasa.
»Danas su na programu bila dva plova, odlično sam odjedrio prvi, bio sam 12., što mi je bilo dovoljno za srebro. Zadnji plov nisam ni jedrio, nisam morao. Presretan sam, nakon dva europska zlata i niza dobrih rezultata na SP-ima, konačno je došla i ta svjetska medalja. Bili su teški uvjeti za jedrenje, trebalo je imati puno strpljenja. Ova medalja je nagrada za sav dosadašnji trud i rad mog trenera Joze Jakelića i mene, te veliki dokaz da radimo dobro na putu prema Olimpijskim igrama«, izjavio Tonči Stipanović.
Prvu medalju za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima olimpijskih klasa osvojio je 2009. Ivan Kljaković Gašpić, bio je brončani na SP klase Finn. Te godine Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470) uzeli su zasad jedino naše zlato na svjetskim prvenstvima olimpijskih klasa. Godinu 2010. Fantela i Marenić bili su brončani na SP, a lani su ponovili taj uspjeh.

Izvor: www.novilist.hr