• hr
  • en
  • de
  • it

Stipanović može i do zlata!

Tonči Stipanović treći je dan prije kraja Svjetskog prvenstva Lasera u Omanu, može do zlata, a može i ostati bez postolja! Zadnji dan prvenstva bit će vrlo uzbudljiv i neizvjestan.
Puno drame danas na regatnom polju Svjetskog prvenstva za olimpijski samac Laser u Omanu. Najprije se čekalo na vjetar, bilo je i ponavljanja starteva, diskvalifikacija na startu, drugi plov jedrio se u sumrak. No, sve to nije omelo koncentraciju Tončija Stipanovića. Pokazao je još jednom svu raskoš svog talenta i znanja, u dva održana plova bio je šesti i treći, dan prije kraja zauzima treće mjesto. Može i do zlata, a može i ostati bez postolja.
- Evo danas je bio jako zahtijevan dan, najprije smo čekali na kopnu, pa išli na more pa tamo čekali, pa nas je poslalo doma, pa opet na more i onda je na kraju lijepo zapuhalo 10 čvorova. Prvi plov sam kasnio na startu, ali sam se brzinski očistio i zajedrio sa pravim dricem, što me odmah dovelo u prvih deset i malo po malo završio sam šesti, dok sam drugi plov startao prvi na lijevoj strani starta i poveo regatu, ali je vjetar počeo slabiti tako da sam izgubia dva mjesta, ali sa šestim i trećim sam više nego zadovoljan i sad sam opet u igri za medalju, nadam se sutra dobrom jedrenju! - smiren je i dalje Tonči Stipanović.
Prvi je Brazilac Robert Scheidt, sa šest bodova manje od Stipanovića, odnosno sa samo jednim bodom prednosti ispred drugoplasiranog Cipranina Pavlosa Kontidesa. Šveđanin Jesper Stalheim ima devet bodova više na četvrtom mjestu iza Tončija. Sutra se teoretski mogu odjedriti još tri plova što je zaista jako puno. S obzirom da je zadnji start predviđen u 14 sati po lokalnom vremenu malo je zapravo vjerojatno da će biti sva tri plova, ali dva bi svakako se mogla odjedriti, što je također puno bodova. Svi kormilari u vrhu imaju već i poneki slab ulaz iz prethodnih jedrenja i svaka veća greška može biti kobna, pa tako i Stipanoviću. Zadnji dan prvenstva bit će jako uzbudljiv i neizvjestan!
S 13. mjesta u zadnji dan natjecanja ulazi Daniel Mihelić, a sa 39. Filip Jurišić.
Prošloga mjeseca slavili smo svjetsko zlato Tine Mihelić. Prije toga u rujnu europsko zlato Tončija Stipanovića, a još tamo u lipnju europsku broncu Šime Fantele i Igora Marenića. Ne zaboravima ni Mediteranske igre gdje je hrvatska jedriličarska reprezentacija uzela tri zlata i srebro. Danas je veliki dan.