• hr
  • en
  • de
  • it

Srebro za Ivana Kljakovića Gašpića!

Ivan Kljaković Gašpić osvojio je srebro na Svjetskom kupu u Miamiu! Nismo ni sumnjali da će naš iskusni kormilar priču uspješno privesti kraju. U finalnom plovu za odličja bio je treći.2015 ISAF SAILING WORLD CUP MIAMIFoto: Christine de Silva
Iako je sezona tek počela, glavni dio zapravo kreće tek na proljeće sa Svjetskim kupom u Francuskoj, Ivan Kljaković Gašpić pokazao je da je i ove godine spreman za velike rezultate. Iako iza sebe ima i dvije svjetske medalje i niz europskih dojam je zapravo da nikad koncentriraniji i bolji nije bio. Statistike pokazuju da jedriličari dostižu maksimalnu sportsku zrelost u ranim 30ima. Pa naš trofejni finaš upravo je stigao do te dobi, ove godine puni 31, i apsolutno se na njemu vidi staloženost i samopouzdanje. Miami je to još jednom pokazao.
U finalnom plovu za odličja za klasu Finn Kljaković Gašpić odjedrio je taktički, na dvojicu protivnika koji su također imali izgleda uzeti srebro. U cilj je ušao treći, više nego dovoljno da zadrži broj dva, s kojeg je i ušao u medal race.
- Bio je ovo baš običan plov za odličja. Plan je bio držati se Grka Ioannisa Mitakisa i Australca Jake Lilleya. Nakon što je Mitakis ostao iza nakon prve stranice kursa trebao sam zadržati priključak sa Gilesom i Jakeom koji su bili ispred mene. Imao sam dobru brzinu tako da sam mogao ostvariti to što sam zamislio - objasnio je jednostavno Ivan.
Pobjedu je u Miamiu već dan ranije osigurao Britanac Giles Scott, bronca je pripala Australcu Jakeu Lilley. Za Ivana ususret Europskom prvenstvu koje se u svibnju jedri u njegovom Splitu puno razloga za zadovoljstvo.
U Laser Radialu slavila je Dankinja Anne Marie Rindom, u Laseru Njemac Phillip Buhl, Austrijanci Delle Karth/Resch bili su najbolji u 49er-u, Novozelanđanke Maloney/Meech su uzele broj jedan u 49erFX-u, u ženskom 470 zlato je pripalo također Novozelanđankama Aleh/Powrie, Britanci Patience/Willis prvi su u muškom 470, pobjedu su u katamaranu Nacra 17 uzeli Talijani Bissaro/Sicouri, na dasci su se zlatom okitili Nizozemac Dorian van Rijsselberge i Britanka Bryony Shaw. Svi pobjednici osigurali su ujedno nastup u finalu Svjetskog kupa krajem godine u Abu Dhabiu.

Izvor: www.hjs.hr