• hr
  • en
  • de
  • it

Splitski ribar umro od udisanja otrovnih plinova

Uzrok smrti 39-godišnjeg Gorana Ercega iz Splita čije su mrtvo tijelo pronašli vatrogasci u nedjelju rano ujutro tijekom gašenja požara na plivarici "Molo" u zadarskoj gradskoj luci, najvjerojatnije je gušenje otrovnim plinovima, javlja slobodnadalmacija.hr.
Nakon obudkcije provedene u ponedjeljak u zadarskoj policiji smatraju da je nesretni Erceg preminuo od intoksikacije uslijed požara koji je oko 4 sata izbio u brodskoj kuhinji dok je on spavao u svojoj kabini.
- Uzorci tkiva uzeti obdukcijom bit će poslani na laboratorijsko vještačenje u Centar za forenzička vještačenja i ispitivanja Ivan Vučetić u Zagrebu. Sumnja se da je smrt nastupila uslijed udisanja dima iz požara koji se proširio iz kuhinje, odnosno plinskog štednjaka iz kojeg je, pretpostavljamo, curio plin. Kako je došlo do zapaljenja plina još uvijek utvrđujemo, kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

U trenutku izbijanja požara Erceg je bio jedini na plivarici "Molo" koja se tu noć vratila iz ribolova. Obdukcijom je također utvrđeno da na tijelu pokojnika nije bilo tragova nasilja.

Izvor: www.ezadar.hr