• hr
  • en
  • de
  • it

Split će ubrzo imati milijun noćenja

Proglašenje Splita turističkim šampionom 2012. godine i najboljim turističkim odredištem na Jadranu u okviru akcije „Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku" došlo je kao šlag na torti, svojevrsan točka na „i" višegodišnjeg rada i truda svih zaposlenih u turizmu grada pod Marjanom.
Mišljenje je to Vedrana Matošića, direktora splitske Turističke zajednice, koji napominje kako Split već dugi niz godina ide naprijed, no sada je to prepoznao i stručni žiri.
- Programi koje smo ponudili proteklih godina pretvorli su Split u jedan veliki događaj. Kad se tomu pridodaju naša kulturna baštinu i toplina, uspjeh ne može izostati. I mediji su, uključujući i Slobodnu Dalmaciju, ove godine prepoznali taj trenutak. Sjetimo se samo koncerta "2Cellos" i Dana Dioklecijana sa Sandrom Perković - to su stvari koje su prenijeli svi mediji. Nagrada uvijek iznenadi, i lijepo ju je dobiti, ali meni je važnije kad mi ljudi na ulici prilaze sada, kada je sezona uvjetno gotova, i čestitaju na njezinoj uspješnosti - veli Matošić, dodavši kako je desetpostotno povećanje broja noćenja ove godine u odnosu na lanjsku i brojčani pokazatelj uspjeha.
Dogodine, nastavlja, očekujemo u Splitu 700 tisuća noćenja i 300 tisuća dolazaka turista, dok su projekcije da bismo do 2015. godine dosegnuli magičnu brojku od čak milijun noćenja!
Dogradonačelnica Anđelka Visković, koja je u ime Grada Splita na Danima turizma u Dubrovniku primila nagradu od premijera Zorana Milanovića, također nije krila svoje zadovoljstvo.
- Grad Split i Turistička zajednica, ali i svi turistički djelatnici grada trudili su se i žiri je to prepoznao. To je pokazatelj da se dobro radilo, ali je ujedno i motiv za dalje. Naravno, naša je želja da Split posjeti što više gostiju i da oni ostanu što duže, ali da ujedno štitimo kulturnu baštinu i identitet grada, jer je to najvažnije za gosta i za domaće stanovništvo - kazala je Visković.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr