• hr
  • en
  • de
  • it

Spektakularan početak jedriličarske bajke

Pogledi 350 natjecatelja, 110 trenera i vođa reprezentacija, VIP uzvanika, predstavnika medija, brojnih Zadrana i njihovih gostiju, sinoć su u uvali Jazine svjedočili spektakularnom otvaranju Svjetskog prvenstva u jedrenju do 19 godina.
Prezentacija inovativnih ideja u režiji Nevena Stojakovića, vođenih idejom zajedništva, označila je početak jedne od najvećih sportskih priredbi održanih u Krševanovom gradu, smotre na kojoj će do 15. srpnja jedriličarsko umijeće demonstrirati predstavnici 58 zemalja - konkurenti u borbi za naslove u osam disciplina (klasa).
Simbolično spajanje mora i jezera, čije su uzorke sa sobom ponijeli sudionici SP-a, defile sportaša sa zastavama u gliserima, nastup Martine Thomas, Zadarskog plesnog ansambla, plesne skupine Atomic dance factory i vatromet, bili su samo dio atraktivnog programa kojim je organizator JK Uskok pokazao zašto je Klub iz "malog" Zadra u posljednjih 12 godina domaćin šestog velikog prvenstva.

Dojmljiva događanja na pontonu uz gradski most, na moru i na obali, prethodila su službenom dijelu otvaranja, odnosno pozdravnim govorima predsjednika JK Uskok Ive Mustaća i dogradonačelnika grada Zadra Dražena Grgurovića. Nakon njih, pred mikrofon je stala i Imre Nazli, potpredsjednica Svjetske jedriličarske organizacije.

- Mladi jedriličari, vi ste budućnost našeg sporta. ISAF vas poziva da nam se pridružite, da se pobrinete da jedrenje i dalje bude zabavan, prijateljski i pristupačan sport za sve. Želim vam svima sreću, da iz Zadra ponesete nezaboravne uspomene te da ostvarite svoje snove - kazala je Nazli, potom proglasivši 41. izdanje ISAF Youtha otvorenim.

Izvor: www.zadarskilist.hr