• hr
  • en
  • de
  • it

Spašeni otac i sin s gumenjaka bez goriva

Više od sat vremena u srijedu je trajala noćna drama u Zadarskom kanalu gdje su Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija brodicama tragali za 38-godišnjim Hrvojem R. i njegovim svega četiri godine starim sinom koji su se na pučinu otisnuli manjim gumenjakom i ostali bez goriva.
Potragu je pokrenula Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) nakon što su u 22,05 sati poredstvom Županijskog centra 112 Zadar zaprimili telefonski poziv zabrinute Zadranke koja je prijavila nestanak svog supruga i četverogodišnjeg sina.
Žena je tražila pomoć, a jedine informacije koje je mogla dati bile su kako su joj suprug i sin plovili u gumenjaku dužine četiri, pet metara s vanbrodskim motorom. Žena je uzbunu digla jer joj je suprug, nazvavši je na mobitel, rekao da su ostali bez pogonskoga goriva na poziciji između Puntamike i Dikla, no kasnije se više nije javljao, a niti vratio kući.
Srećom, oca i sina je neozlijeđene u gumenjaku ubrzo pronašla posada plovila Pomorske policije Zadar. Plutali su na udaljenosti od pet milja od obale u moru između Punte Radman u Petrčanima i otoka Ugljana.

Izvor: www.zadarskilist.hr