• hr
  • en
  • de
  • it

Spašen muškarac na gumenjaku kod Žirja

Muškarca S.K. koji je sinoć oko 21 sat uputio poziv u pomoć sa 7 metarskog gumenjaka zbog kvara na motoru, jutros u 3 sata pronašla je Pomorska policija privezanog u uvali Mikavica kod otoka Žirja. Muškarac je neozlijeđen, no malo pothlađen te ga je odvezla hitna pomoć, a gumenjak je otegljen u Šibenik.

Nestali je na gumenjaku oznake MU 572 krenuo sa Kornata prema Murteru, no zbog omotanog konopca oko propelera plovilo je ostalo plutati nakon čega je s mobilnog telefona uputio poziv centru 112 koji je o događaju obavijestio i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja. Izgubljeni S.K. nije ni približno mogao procijeniti svoju lokaciju, već samo da pretpostavlja da se nalazi na pola puta. Zbog velikih poteškoća u lociranju, nestalog je obuzela panika te je u jednom trenutku došlo do prekida telefonske veze, nakon čega Pomorska policija u potragu šalje brod sa Zlarina, koji ga je pronašao privezanog kod Žirja.

Za nestalim muškarcem tragali su i njegovi prijatelji na brodici. Ustanovljeno je da gumenjak u vlasništvu tvrtke „Renta-boat" nije registriran, a nestali S.K. koji je njime upravljao nema uvjerenje za voditelja brodice pa će protiv njega kao i protiv vlasnika brodice biti podnesena prekršajna prijava.

Izvor: www.mmpi.hr