• hr
  • en
  • de
  • it

Spašen jedrilčar iz Hrvatske na Karipskom moru

hr

Obalna straža kolumbijske ratne mornarice spasila je 50-godišnjeg hrvatskog državljanina čija se jedrilica pokvarila dok je plovila pored kolumbijskog otoka San Andrés u Karipskom moru, izvijestila je obalna straža na svojoj internetskoj stranici
Hrvatski državljanin, čije ime nije navedeno, nalazio se 25 nautičkih milja (46,3 kilometra) jugoistočno od San Andrésa kada su mu se pokvarili propeler i osovina jedrilice.
Centar za kontrolu pomorskog prometa primio je njegov poziv u pomoć pa poslao plovilo jedinice za brze intervencije. Kada je plovilo stiglo na mjesto poziva zateklo je hrvatskog državljanina u dobrom zdravstvenom stanju.

Bio je sam u jedrilici pod imenom "Invictus", registriranoj u Australiji. Obalna straža nije izvijestila zašto je plovio blizu otočkog arhipelaga San Andrés, udaljenog 637 kilometara od kopna Kolumbije te 190 kilometara od obale Nikaragve.

Izvor: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hrvatskog-drzavljanina-na-jedrilici-u-karipskom-moru-spasila-ratna-mornarica-20220125