• hr
  • en
  • de
  • it

SP 49er – Težak dan

Nakon dva dana kvalifikacija na Svjetskom prvenstvu olimpijskog 49er-a u Francuskoj Pavle Kostov i Petar Cupać su 40., a Duje i Jure Fržop 50. Težak dan za mnoge.
Po slabom vjetru jedrilo se drugog dana Svjetskog prvenstva za olimpijski skiff 49er. Tri su plova održana, a po rezultatima se dovoljno zorno vidi koliko je bilo teško za jedriti. Mnogi favoriti, posade koje su inače u samom vrhu su dosta loše prošle, poput Njemaca Schadewaldt/Baumann ili Poljaka Przbytek/Kolodzinski koji su ispod 50. mjesta. Nažalost, među onima kojima nije bio dobar dan su i obje hrvatske posade. Pavle Kostov i Petar Cupać su nakon pet jedrenja 40., a Duje i Jure Fržop 50. Za naše juniore to je još uvijek vrlo solidan plasman, no Kostov i Cupać ipak ciljaju više.
- Ha nije dobro, ne možemo reći da je 40. mjesto dobro kad ciljamo plasman u prvih deset. Danas je bilo ključno dobro startati i otići u lijevu stranu regatnog polja. Pavle i Petar su imali dobre strateve, ali nisu uspijevali zadržati poziciju na lijevoj strani. Sutra je zadnji dan kvalifikacija, borit ćemo se za to polufinale, imamo četiri plova sutra, mada neće biti jednostavno. - kazao je trener Karlo Krpeljević.
Sutra je treći dan kvalifikacija, najboljih 40 dijeli se na dvije nove skupine po 20. Svaka skupina odjedrit će četiri plova, nakon čega najboljih 20 ulazi izravno u polufinale. Kostov i Cupać ušli su u tih 40 doslovno za jedan bod ispred nekolicine drugih posada.
U vodstvu su Britanci Fletcher i Sign, na drugom mjestu su Danci Warrer i Lang, a na trećem Novozelanđani Hansen i Porebski.

Izvor: www.hjs.hr