• hr
  • en
  • de
  • it

Smanjenje PDV-a u turizmu tek od 01.01.2013.

Ministar turizma Veljko Ostojić i tajnik Kabineta Bernard Zenzerović, sastali su se danas s predstavnicima Udruge hrvatskih restoratera - predsjednikom Miroslavom Folnegovićem Hulecom i tajnikom Šimom Ćozom, na kojem se razgovaralo o smanjenju stope PDV-a u turizmu, budućoj suradnji i stanju na turističko-ugostiteljskom tržištu.
Ministar turizma iznio je aktualnosti vezane uz smanjenje PDV-a na turističke usluge, te ponovio informaciju, s 5. sjednice Vlade RH, o početku primjene niže stope PDV-a na turističke usluge od 1. siječnja 2013. godine. Osim toga, ministar je predstavnike Udruge hrvatskih restoratera pozvao na suradnju, te zatražio konkretne prijedloge izmjena zakona vezanih uz njihovu djelatnost, kako bi konačni rezultat bio na obostrano zadovoljstvo.
Predsjednik Udruge Folnegović iznio je tom prilikom opću situaciju na turističko-ugostiteljskom tržištu i u struci, te još jednom naglasio važnost izmjene i prilagodbe pojedinih zakona u turizmu. Nadalje, predstavnici restoratera, istaknuli su ministru problem minimalnih tehničkih uvjeta u ugostiteljskim objektima i dostupnosti kredita, te naglasili potrebu bliže suradnje s HTZ-om i edukacije turističko-ugostiteljskih kadrova.

Izvor: www.mint.hr