• hr
  • en
  • de
  • it

Sljedeće godine još više njemačkih turista u Hrvatskoj

Prema informacijama Deutsche Reiseverband (DRV), odnosno njemačkog saveza putničkih agencija, Hrvatska se sljedeće godine može radovati još većem broju turista iz Njemačke, kao i susjedne države Slovenija i Crna Gora.

Ako ikome treba dodatni dokaz da kriza europska kriza još nije stigla u Njemačku, onda ga može naći u podacima koje je ovih dana objavio DRV, savez njemačkih putničkih agencija. Bez obzira na krizu eura, nemire u Arapskom svijetu i havariju cruisera Costa Concordia, Nijemci i dalje obožavaju putovati i za to su spremni odgovarajuće platiti.
Turoperateri iz Njemačke su održali svoje redovito, 62. po redu, godišnje zasjedanje, ovoga puta u crnogorskoj Budvi, te priopćili da je u proteklih 12 mjeseci za 3 posto povećan broj njemačkih turista. Bilo je, dakle, čak 40 milijuna turističkih putovanja iz Njemačke, što je njemačkim turoperaterima povećalo prihod za oko 4 posto, na 24,4 milijarde eura.
Predsjednik DRV-a Juergen Buechy konstatira da je 'turizam unatoč krizi i dalje rastuće tržište', a rast se očekuje i u 2013. godini. Nijemci još uvijek najrađe ljetuju u Španjolskoj, dok su na drugom mjestu Italija i Turska. Za sljedeću godinu njemački turoperateri javljaju i kako se povećao broj rezervacija i za druge mediteranske zemlje, među njima i Hrvatsku, te Slovenije i Crnu Goru.
Dobre vijesti očekuju i Tunis, kojeg su njemački turisti od 2011. izbjegavali zbog nemira Arapskog proljeća, no već sada u velikom broju rezerviraju odmore za sljedeću godinu na sjeveru Afrike. I Tajland može očekivati veći broj njemačkih turista u sljedećoj godini, dok se među zemljama koje Nijemci sve više izbjegavaju kao turistički cilj ističe, ne baš iznenađujuće, Grčka.

Izvor: www.ezadar.hr