• hr
  • en
  • de
  • it

Skupa zapadna obala..

Gradska uprava, prema riječima gradonačelnika Ive Baldasara, namjerava potrošiti dodatnih osam milijuna kuna na dovršetak zapadne obale Gradske luke, koja je u mandatu Željka Keruma proširena i pretvorena u novu gradsku šetnicu.
Milijunima iz proračuna financirali bi se radovi koje je gradska uprava procijenila nužnima kako bi taj dio luke konačno postao privezište za brodove i jahte.
- Do sada se na zapadnu obalu potrošilo ukupno 93 milijuna kuna, no ona je i dalje nedovršena. Naime, za vezivanje brodova i naplatu veza potrebno je napraviti nove bitve, jer su ove sada samo ukrasne, zatim dovesti struju i vodu, baciti kolpomorta... Koštalo bi nas to između pet i osam milijuna kuna, a za zahvate je zainteresirana i Lučka uprava - otkrio je Baldasar.
Iako će dopustiti vezivanje brodova i postaviti jahtašima struju i vodu, kako tvrdi, zapadna obala ostat će šetnica građana.
- Taj dio rive bit će samo privezište, nikakva marina, jer želimo omogućiti ljudima da normalno šetaju obalom kao i do sada - ustvrdio je na kraju Baldasar.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr