• hr
  • en
  • de
  • it

Skoro rješenje za gatove u Gaženici

O datumu preseljenja trajektnog prijevoza iz gradske luke u Gaženicu, moglo bi se znati nešto više krajem ovog tjedna, najvjerojatnije u petak. Sve o tome, ali i problemima koji su prouzročili izmještanje trajektnog prijevoza prvotno najavljenog za 15. rujan, javnosti bi trebao reći Krešimir Rendeli, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, a njegov dolazak u Novu luku Gaženica najavila je Renata Ivanović, glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Ona je najavila i skoro iznalaženje rješenja za gatove u Novoj luci Gaženica na koji nisu prilagođeni trajektima jedinog prijevoznika u zadarskom akvatoriju - Jadrolinije.
Neslužbeno doznajemo kako su je uz prvotnu varijantu da se gatovi prilagode Jadrolinijinim trajektima ugradnjom čeličnih klipova razmatra i varijanta s betonom. No za sve to potrebno je ishoditi dozvole.
Inače, povod Rendelijevu dolasku u Gaženicu je završetak radova na privremenom putničkom terminalu, a riječ je o montažnom objektu ukupne površine od 7.000 metara četvornih. No prije nego objekt počne služiti namjeni, potrebno je izvršiti tehnički pregled i ishoditi uporabnu dozvolu.

Izvor: www.zadarskilist.hr