• hr
  • en
  • de
  • it

Skočio s trajekta u more

S trajekta Korčula milju pred splitsom gradskom lukom u more je skočio 30-godišnjak, javlja Index.hr. kojem je cijeli izvještaj o nesvakidašnjem događaju poslao jedan od putnika na trajektu koji prometuje na liniji Lastovo - Vela Luka - Split.

"Iskoristio bih prigodu da čestitam mladiću koji se nakon par sekundi durenja i nećkanja bacio s gornje palube trajekta Korčula na kičmicu. Malo se afana na par sekundi i parilo je da tone, a onda se razmanta i počea plivati po damski i brčkati se. Kapetan broda ili timunjer, vidjevši nemilu zgodu, u maniji najiskusnijeg Schettinija nagea je trajet na 25 stupnjeva da se vrati po meštra. Čudi me kako nije okrenia nijedan šleper u garaži. Tada je uslijedio spektakl od manevara iz rikveraca u lerove, dok je posada krenila pripremat gliser za spustit ga u more. Češali su se po glavama, vezivali jedan drugome plutene pojase za spašavanje i prčkali po gliseru. Da je momak proguta dva deca mora, već bi ga jeli špari na dnu. U priču tada upada dida sa pasarom koji u panici namotaje panulu i ide put ovoga da ga izvadi. On neće. Maše rukama i nastavlja plivati po damski. Dida viče kapu da neće iz mora. Posada se zbunjeno gleda s pojasima za spasavanje preko uniformi. Kogo i električar im se smiju. Dida pušta panulu nazad. Trajekt stoji u leru deset metri od meštra koji se brčka i dalje. Česi ga slikavaju, Švabe otvaraju pive. Nakon deset minuti dolazi pilot iz kapetanije s dva prašinara u uniformama na provi. Ništa. Učinilo mi se da ga jedan policajac pita osobnu dok je još bia u moru. Nakon par minuti rasprave policajci zovu šefa. Trajekt je u leru i dalje. Policajci na kraju itaju konop u more i čupaju meštra iz mora ka tuljana i sidaju ga na provu. Trajekt kreće nakon malo više od po ure spektakla. Srića da nisan zakasnia na razgovor za posal i prijevoz za Zagreb", opisao je čitatelj situaciju do u detalj evidentno uzrujan što se na spašavanje potrošilo dosta vremena.

Ustanovilo, piše Index, kako je riječ o duševno bolesnoj osobi pa su ga odvezli na psihijatriju.

- Sve se sretno završilo. Momak je domaći, nije stranac, policajci su ga izvukli iz mora. Korčula je kasnila možda nekih desetak minuta - kazao je Ante Mrvica iz Jadrolinije za Index.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr