• hr
  • en
  • de
  • it

Sigurna turistička sezona

Ministar turizma Darko Lorencin i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, već tradicionalno uoči turističke sezone, potpisali su Sporazum o sufinanciranju projekta „Sigurna turistička sezona".

Ministarstvo turizma i ove je godine osiguralo iznos od 200.000 kuna za troškove smještaja pedesetak stranih policijskih službenika tijekom njihova boravka u Republici Hrvatskoj, koji će zajedno s hrvatskim kolegama doprinositi osjećaju sigurnosti stranih i domaćih turista tijekom turističke sezone. Ministarstvo turizma u ovom projektu sudjeluje od 2009.godine te je ukupno do sada za ovaj projekt osiguralo milijun kuna potpore.
„Ovaj projekt odličan je primjer prakse, koju žele kopirati i nama turističke konkurentske zemlje, jer upravo doticaj gostiju s policajcem iz vlastite zemlje daje dodatni osjećaj sigurnosti. Hrvatska je sigurna zemlja za svoje goste, zemlja doživljaja i emocija, a u tome zasigurno glavnu ulogu imaju domaćini koji našim gostima pružaju dobrodošlicu", istaknuo je Lorencin te dodao kako je prošla godina bila rekordna po broju dolazaka i noćenja što je veliki izazov u ovoj turističkoj godini. Ministarstvo turizma nastavit će podupirati ovakve oblike suradnje i u sljedećim sezonama, a suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova nastavlja se i u reguliranju pustolovnog turizma u povećanju sigurnosti gostiju.
Ministar Ranko Ostojić zahvalio je Ministarstvu turizma što prepoznaje vrijednost projekta koji je postao hrvatski policijski brend i u kojem želi sudjelovati sve više zemalja.
„Sigurnost je jedan od ključnih elemenata prilikom odabira odredišta u kojem će netko provesti svoj godišnji odmor, a potvrda dobrog posla je i u sve većem broju turista koji dolaze u Hrvatsku. Ove se godine u projekt uključuju policajci iz 13 zemalja, iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše gostiju", istaknuo je Ostojić.

Izvor: www.mint.hr