• hr
  • en
  • de
  • it

Šibenska policija s četiri plovila i helikopterom hvata gliseraše

U utorak u vremenu od 9-18 sati na području akvatorija Šibensko-kninske policije u sklopu preventivne akcije nedozvoljenog glisiranja, policijski službenici Postaje pomorske policije su kod mjesta Tisno u nedozvoljenom glisiranju zatekli dva njemačka i jednog poljskog državljanina. U drugom slučaju nedozvoljenog glisiranja kod Murtera u prekršaju je zatečen češki državljanin.
Sukladno odredbama Pomorskog zakonika zatečenim u nedozvoljenom glisiranju su izdani Obvezni prekršajni nalozi.
Ovom prilikom, osim četiri plovila Postaje pomorske policije, kao pomoć iz zraka je korišten i policijski helikopter, koji je osim navođenja, svojim učestalim spuštanjem upozoravao vozače glisera da ne glisiraju unutar 300 metara od obale, izvjestila je policija.

Glisirao 50-tak metara od obale u viškom akvatoriju
Zbog nedopuštenog glisiranja u akvatoriju Visa, pomorska policija je prekršajno prijavila državljanina Švicarske (45), doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Švicarac je sinoć oko 19 sati, glisirao u viškom akvatoriju samo 50-tak metara od obale, te je tako ugrožavao život kupača. Njega je u prekršaju zatekla posada službenog policijskog plovila, te mu zbog nedopuštenog glisiranja uručila prekršajni nalog.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr