• hr
  • en
  • de
  • it

Scarlino - Kljaković Gašpić sedmi

Nakon tri dana natjecanja Ivan Kljaković Gašpić je sedmi na Europskom prvenstvu za klasu Finn. Sutra starta Svjetsko prvenstvo za RS:X na kojem nastupa još jedan član olimpijske jedriličarske reprezentacije Luka Mratović.
Ni trećeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu za klasu Finn u talijanskom Scarlinu nije sve prošlo prema planu. Kako se jučer zbog bonace nije jedrilo suci su danas planirali odraditi tri plova i nadoknaditi barem dio zaostatka, međutim umjesto toga zaostatak za programom se još povećao. Danas je odjedren samo jedan plov, opet po laganom i nestabilnom vjetru, tako da je flota umjesto šest predviđenih dosad odjedrila samo tri plova.

Ivan Kljaković Gašpić u današnjem je jedinom plovu bio 11., nakon tri plova zauzima sedmo mjesto.
- Danas opet totalna drama na moru. Vjetar je bio jako nestabilan, kompletno je nakon starta okrenuo u desnu stranu, a ja sam bio na livoj. Kasnije je i oslabio, tako da smo po bonaci ušli u cilj. Potom smo čekali na start drugog plova, startali smo dosta kasno, međutim taj plov je prekinut nakon obilaska prve oznake, u trenutku kad sam bio drugi, šteta. - javio je iz Italije Ivan Kljaković Gašpić.

Josip Olujić zadržao je svoje dobro 19. mjesto, dok je Tudor Bilić napredovao na 45. Španjolac Rafale Trujillo i dalje je na prvom mjestu.
Sutra u španjolskom Cadizu starta Svjetsko prvenstvo za olimpijsku dasku RS:X. Luka Mratović doputovao je u Cadiz prije dva dana.
- Flota je naoštrena, ima čak više natjecatelja nego na prošlom SP u Australiji. Kvote su za natjecanje bile 120 daskaša i 80 daskašica, i toliko je i prijavljenih. Bit će odlično natjecanje. Prognostičari najavljuju jak vjetra, sve dane osim sutra - kaže Luka Mratović.

Izvor: www.hjs.hr