• hr
  • en
  • de
  • it

Scarlino - Ivan danas jedri za medalju!

Ivan Kljaković Gašpić danas jedri za šestu uzastopnu medalju na Europskom prvenstvu klase Finn! U plov za odličja Ivan ulazi kao drugi. Razlike u bodovima su male.

Ivan Kljaković Gašpić pokazao je još jednom da je najbolji kad je najteže. Dok su praktički svi kormilari koji su jučer bili u vrhu poretka u jučerašnjem jedinom plovu upisali ulaze van prvih deset, Ivan je strpljivo gradio svoju poziciju tijekom cijelog plova, ušao šesti u cilj i time skočio na drugo mjesto ukupnog poretka, upravo kad je trebalo, dan prije kraja!
Uoči današnjeg plova za odličja, u koji je nakon pet dana natjecanja ušlo deset najboljih kormilara, Kljaković Gašpić zaostaje šest bodova za vodećim Grkom Ioannasom Mitakisem, odnosno ima jedan bod prednosti ispred Slovenca Vasilija Žbogara na trećem mjestu, dva boda ispred Talijana Giorga Pioggia na četvrtom i pet ispred još jednog Talijana na petom mjestu, Filippa Baldassaria.

- Drama se nastavlja! Jučer se sve složilo kako treba. Danas će biti jako napeto, nas pet igra za tri medalje, ostali su van konkurencije za medalje. Dobro se osjećam, jedva čekam današnji dan - kazao je Ivan Kljaković Gašpić.
Ivan zasad ima pet europskih odličja i jedno svjetsko: 2007. srebrni na EP, 2008. srebrni na EP, 2009. zlatni na EP i brončani na SP, 2010. zlatni na EP, 2011. srebrni na EP. Malo je sportaša s takvom niskom odličja u olimpijskim disciplinama.

Ostali natjecatelji koji se nisu plasirali u plov za odličja jedrit će danas tzv. last race. Josip Olujić je nakon šest jedrenja 17., a Tudor Bilić 44. Tudor je danas ostvario svoj najbolji ulaz na EP, bio je jako dobar 25.

Dugo se danas čekalo u Scarlinu na start, plutali su kormilari, pokušavali startati, ali vjetar je cijeli dan mijenjao i smjer i snagu. Ovo natjecanje će svakako biti zapamćeno po vrlo slabom vjetru, nestabilnom, i iznimno teškim uvjetima za jedrenje. Nadajmo se da ćemo ga mi pamtiti i po nečem drugom!

U španjolskom Cadizu pak potpuno druga priča. Drugog dana Svjetskog prvenstva za olimpijsku dasku RS:X nije se jedrilo zbog prejakog vjetra koji je dostizao i 40 čvorova!

Izvor: www.hjs.hr