• hr
  • en
  • de
  • it

Sastanak s lučkim kapetanima

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture ZLATKO KOMADINA pozdravio je danas lučke kapetane poručivši im da i dalje časno i odgovorno obavljaju poslove sigurnosti plovidbe i zaštite Jadrana i unutarnjih voda.
Sastanak o aktualnom stanju i najvažnijim pitanjima, kadrovskoj problematici i mjerama za pripremu nautičke sezone s osam lučkih kapetana na moru i četvoricom na unutarnjim vodama vodio je zamjenik ministra Zdenko Antešić, a nazočili su i pomoćnici ministra Nikola Mendrila i Perica Šolić.
Usprkos strogim smjernicama za izradu državnog proračuna vodit ćemo računa o specifičnosti poslova koje obavljaju lučke kapetanije jer se sigurnost na moru i rijekama mora odvijati, kazao je zamjenik Antešić.

U 8 lučkih kapetanija i 70 ispostava na moru zaposlena su 267 djelatnika uz još 77 djelatnika koji se zapošljavaju sezonski. Potrebno je popuniti djelatnike u ispostavama zbog odlaska djelatnika u mirovinu.
U 4 lučke kapetanije i jednoj ispostavi na unutarnjim vodama zaposleno je 37 djelatnika.
U narednom razdoblju napravit će se analiza žurnih potreba za zapošljavanje te će se sukladno mogućnostima predložiti plan popunjavanja upražnjenih radnih mjesta.

Izvor: www.mmpi.hr