• hr
  • en
  • de
  • it

Sa zadarske rive istovremeno skočilo 1.500 ljudi

U četiri navrata se na zadarskoj rivi u subotu popodne zaorilo „Priprema, pozor - JUMP!" , u četiri navrata se zapjenilo more od „domino skoka", onoga „na noge" i onoga „na glavu", a na kraju je sve završilo potpuno logičnom - „bombom"!
Zadarsko Društvo Propela po peti je put organiziralo već legendarni „Millennium Jump" pod pokroviteljstvom „DM-a" na kojemu su ove godine okupili točno 1.500 skakača.

Među njima je bilo i sedmero djece iz dječjeg vrtića za djecu s teškoćama u razvoju „Latica" za čiju je školu plivanja namijenjen dio prihoda s ove atraktivne manifestacije.
- Ovaj događaj pokazuje da možemo živjeti u lijepoj zemlji u kojoj je moguće da 1.500 ljudi kaže „baš mi je lijepo i skočit ću u more", rekao je opisujući atmosferu sa zadarske rive Davir Dretar Drele.

U „pauzama" između skokova, skakači su svojim tijelima iscrtali „najveću šahovnicu", „pozdrav Japanu" i „Crveno more", odrađene su i milenijske fotografije, a blizu 500 skakača i posjetitelja posjetilo je jednog od 22 hrvatska dermatologa koji su u šatorima na rivi obavili skoro 500 relativno temeljitih pregleda i u jednom slučaju izrazili sumnju na melanom.

Organizatore više nije briga hoće li na „Millennium Jump" doći netko od „slavnih i poznatih", nije ih briga ni za nekakve knjige rekorda, Neno Stojaković je samo rekao:
- Briga nas je za ljude, a oni su došli i lijepo je što smo priredili najveći dermatološki pregled u hrvatskoj povijesti!

Poznati Zadranin i direktor Pomorske škole Svetko Perković od početka sudjeluje na „Millennium Jumpu", a njegova potiha rečenica „zatvorila" je trosatni program:
- Ovo je ludilo! A i rijetka prilika da se okupam!

Izvor: www.meteo.hr