• hr
  • en
  • de
  • it

S najvećim stolom u punu sezonu

8. Biogradski stol i sve ono što ga prati održat će se od 31. svibnja do 2. lipnja i s njime Biograd naglašava da ulazi u glavnu sezonu.
- U Biogradu smo već odavno sezonu proširili na cijelu godinu, kaže nam Ivo Eškinja, alfa i omega ovog zahtjevnog posla.
Festival je to izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora »Dugi svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol - Spojimo zeleno i plavo« objedinjen pod nazivom Biogradski stol 2013. godine.
Festival se održava na Obali kralja Petra Krešimira IV. (Riva) 31. svibnja te 1. i 2. lipnja 2013. (petak, subota i nedjelja). Svečano otvorenje Festivala i pune turističke sezone je u petak 31. svibnja 2013. godine u 20 sati, a vrhunac večeri je Biogradski eno-eko-gastro-etno stol.
Predstavit će autohtone hrvatske proizvode, proizvode vrijednih ruku uz zvuke folklora te sliku izvornog hrvatskog suvenira. Manifestacija je već davno prerasla Hrvatsku pa će se izlagačima iz svih hrvatskih županija pridružiti i prijatelji iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Češke, Italije i Makedonije. Očekuje se više od 25.000 tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva.
Stol će biti dug oko 1.200 metara s 400 izlagača.

Izvor: www.zadarskilist.hr