• hr
  • en
  • de
  • it

Rovinju turistička Zlatna jabuka

Turistički djelatnici Rovinja za predstojeće uskrsne blagdane očekuju dolazak oko pet tisuća gostiju, što je 10 posto više nego lani. Razlog njihovog optimizma valja tražiti u najavama samih gostiju, ali i činjenici da će svoja vrata predstojećeg vikenda otvoriti više hotelijerskih kuća i kampova nego lani.
Konkretno, gosti će moći boraviti u hotelima Adriatic, Lone, Park, Eden, Monte Mulini i Valdaliso te kampovima Polari, Porton Biondi i Valalta. Pridružit će im se i većina manjih i privatnih objekata.
Po riječima Odete Sapač, direktorice rovinjskog TZ-a, najveći broj gostiju trebalo bi pristići iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije, a za sve njih, kao i domaće, TZ je u suradnji s Pučkim učilištem pripremio trodnevni zabavni program.
- Uskrs u Rovinju naziv je trodnevnog programa koji započinje u subotu u 10 sati nastupom rovinjske limene glazbe, a potom i KUD-a "Stjepan Žiža" iz Rovinjskog Sela, na Trgu maršala Tita. Na istom će se mjestu u nedjelju s početkom u 11 sati održati koncert porečkog Big Banda, puhačkog orkestra, a u to je vrijeme zakazana i podjela uskrsnih slastica, što TZ organizira u suradnji s učenicima i nastavnicima Strukovne škole Eugena Kumičića.
Za Uskrsni ponedjeljak najavljujemo i zabavni program uz trio Music (K)nights, s početkom u 10.30 sati, također na Trgu maršala Tita, a prethodit će mu otvaranje Malog sajma starina u De Amicisovoj.
Manifestacija će završiti koncertom zbora "Antonio Gandusio" i njihovih gostiju u Multimedijalnom centru s početkom u 20 sati, rekla je Odete Sapač.
Što se tiče najava i očekivanja za sezonu, Sapač je umjereno optimistična.
- U prva tri mjeseca Rovinj je ostvario 10.149 dolazaka ili 47 posto više negoli u isto vrijeme lani. Također, i broj noćenja viši je za 28 posto. Tako dobar rezultat ponajviše valja zahvaliti sportskim i kongresnim događanjima. Očekujemo da će ukupan broj noćenja biti na razini prošlogodišnjih sezona, rekla nam je Sapač, najavivši i skorašnji dolazak priznanja Zlatna jabuka u Rovinj.
- Po mišljenju i odluci članova F.I.J.E.T.-a (Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu), Rovinj je osvojio visoko priznanje - Zlatnu jabuku, za izniman doprinos očuvanju kulturno-povijesne baštine i tradicije u razvoju suvremenih trendova u turizmu. Nagrada je ustanovljena davne 1970. godine i u turizmu je svojevrsni Oscar, a Rovinjci će je u svom gradu primiti 13. travnja na prigodnoj svečanosti, najavila je za kraj Odete Sapač.

Izvor: www.glasistre.hr