• hr
  • en
  • de
  • it

Rovinj: Otac dao 10-godišnjaku da upravlja gliserom!

Pomorska policija jučer je provodila pojačane aktivnosti na cjelokupnom akvatoriju Istarske županije. Osim preventivnog djelovanja, pomorska policija je postupala i represivno te je pritom utvrđen 21 prekršaj, od čega je 17 prekršaja glisiranja (pet njemačkih državljana, četiri poljska državljana, četiri nizozemska državljana, dva austrijska državljana, jedan belgijski državljanin i jedan švicarski državljanin), dva prekršaja zbog neposjedovanja Uvjerenja za voditelja brodice i jedan prekršaj zbog neposjedovanja dokumenta plovila kod sebe na plovilu, izvijestili su iz PU istarske.

Što se tiče nepropisnog glisiranja, policija je izdvojila slučaj 10-godišnjeg državljanina Nizozemske kojeg su zatekli kako glisira u lučici Monsena. Naime, dječaku je otac dao na korištenje plovilo, iako 10-godišnjak nema položen ispit za voditelja brodice. Zbog toga je protiv oca, 44-godišnjeg državljanina Nizozemske, Lučkoj kapetaniji podnesena obavijest o počinjenom prekršaju.

Pojačane aktivnosti koje se provode u sklopu akcije "Sigurnost na moru" prvenstveno su bile usmjerene prema osobama koje nedozvoljeno glisiraju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Izvor: www.index.hr