• hr
  • en
  • de
  • it

Rovinj domaćin 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije

Hrvatska, odnosno grad Rovinj će na proljeće 2015. godine biti domaćin 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), vijest je koja stiže sa sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a, održane u Santiago de Composteli, na kojoj sudjeluje delegacija Ministarstva turizma predvođena ministrom Darkom Lorencinom. Hrvatska se za domaćinstvo 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije natjecala s Egiptom i Jamajkom te je, u ovako velikoj konkurenciji, ovo važno priznanje našoj zemlji.
„Izuzetna mi je čast što će Hrvatska, odnosno Rovinj, iduće godine ugostiti svjetsku turističku elitu te će stručnjaci iz cijeloga svijeta imati priliku upoznati prirodne i kulturne ljepote naše zemlje. Hrvatske je biser Mediterana, prekrasna zemlja koju svake godine otkriva sve više ljudi iz raznih zemalja. Uvjeren sam da ćemo iduće godine opravdati vaše povjerenje te vas očarati svojim jedinstvenim šarmom, a posebno mi je drago što će Hrvatska biti domaćin jubilarne sjednice UNWTO-a", istaknuo je ministar Lorencin poslije proglašenja rezultata glasovanja.
Republika Hrvatska, predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine. Hrvatska je na V. Plenarnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu, 29. 8. 2013. izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a, na razdoblje od četiri godine. Prvi put, RH je bila članica Izvršnog vijeća od 2003. do 2007. godine.

Izvor: www.mint.hr