• hr
  • en
  • de
  • it

Rovinj

Rovinj je smješten na zapadnoj obali Istre, najvećeg Jadranskog poluotoka, udaljen tek jedan sat vožnje od Trsta, 270 km od Zagreba, nešto više od 500 km je do Beča, a sedamstotinjak do Muenchena. Grad je smješten na poluotoku koji se nalazi na 45 01' geografske širine i 13 38' geografske dužine istočno od Greenwicha. Klima je mediteranska, prosječna temperatura u siječnju je 4.8 C, dok je prosjek u srpnju 22.3 C. Srednja temperatura mora je 16.6 C, a u ljetnim mjesecima penje se do 26, ponekad i 27 stupnjeva. Prosječan broj sunčanih sati godišnje je 2.393, dok je vlaga 73%. Rovinj je također jedno od poznatijih turističkih središta Istre i Hrvatske, kojeg posjećuju mnogobrojni strani i domaći gosti. (Tekst napisao: Slobodan Hercigonja)

Područje za prihvat brodica i jahti u tranzitu nalazi se u sjevernoj luci. Tamo se nalazi 10 muringa i ispred njih sidrište.
Sidrenje je moguće u prostoru ispred vezova na murinzima. Sidri se na dubini od 5 do 10 metara.
U neposrednoj blizini nalazi se benzinska postaja za plovila.

Više inforamcija, slika, cijena, planova općenito vodič za nautičare u Rovinju možete pronaći rubrici Odredišta - http://www.adriaticsailor.com/rovinj_istra/sailing_adriatic/5/2903/HR

Izvor nautičkih planova na AdriaticSailoru: Karl-H. Beständig "808 LUKA I UVALA - Hrvatska, Slovenija i Crna Gora"