• hr
  • en
  • de
  • it

Regata za kadete 2015. u Rapcu

RABAC I JK KVARNER DOMAĆINI PRVENSTVA HRVATSKE ZA KADETE ZA 2015. GODINU

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog jedriličarskog Saveza od 17.2.2015. godine Prvenstvo Hrvatske za kadete održati će se od 17. do 20. rujna u Rapcu u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner.
"Posljednih godina JK Kvarner uložio je veliki trud u podizanje kvalitete organizacije natjecanja kojima je domaćin. Jedna od potvrda kvalitetnom radu je velik broj natjecatelja koji svake godine u rujnu pohode naš kraj povodom Rabačke regate koja je u kratkom periodu postala vrlo popularna iako nije kriterijska regata najvišeg nivoa. Siguran sam da će svi naši članovi dati sve od sebe da ovo bude najbolje Prvenstvo do sada." komentirao je predsjednik JK Kvarner - Đulijano Kos.
Na Prvenstvu se očekuje oko 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva dobi do 16 godina koji će se nadmetati za naslov prvaka u klasama Optimist, Laser 4.7, 420 i Techno 293. Prema dosadašnjim iskustvima ukupan broj učesnika regate, računajući uz natjecatelje, trenere i suce je između 250 i 300 osoba. Regatna polja biti će postavljena ispred Girandelle tako da će se jedrenja moći pratiti i s obale.
"Jako smo zadovoljni odlukom izvršnog odbora HJS-a da se Prvenstvo Hrvatske održi u malom mjestu kao što je Rabac. Vjerujemo da će to dodatno doprinijeti popularizaciji jedriličarskog sporta u našem kraju ali i u najljepšem svijetlu promovirati Rabac i rabački akvatorij. Organizacijom ovako važne manifestacije želimo pokazati da Rabac kao destinacija i JK Kvarner kao organizator ispunjavaju sve uvjete da budu domaćini velikim natjecanjima i trening kampovima reprezentacija ili klubova." komentirao je dopredsjednik JK Kvarner - Luka Sinković.
Vrijedi istaknuti da domaćinstvo ima snažnu podršku svih relevantnih lokalnih institucija i subjekata čije partnerstvo je od velikog značaja za uspješnu organizaciju velikog i zahtjevnog natjecanja poput Prvenstva Hrvatske. Tako su podršku JK Kvarner već iskazali Grad Labin, Savez sportova grada Labina, Turistička zajednica grada Labina, Lučka ispostava kapetanije Rabac i tvrtka Maslinica d.o.o..

JK Kvarner Rabac

Izvor: http://www.labin.com/