• hr
  • en
  • de
  • it

Pula, ORC Int. Prvenstvo Hrvatske

Pula i Jedriličarski klub Vega ugostit će ORC International Prvenstvo Hrvatske od 28.09. do 2. listopada.

Sezona krstaša se ponovno zahuktava. Nakon ABS Kupa u Šibeniku prije dva tjedna i najmasovnije hrvatske regate Mrduje prošle subote vrijeme je da se najbolje hrvatske posade krstaša ovoga tjedna ogledaju za medalje. Oko 15 posada s oko 120 jedriličara stiglo je uutorak i srijedu u Pulu. Predviđeno je devet jedrenja kursa Štap.
ORC PH prvi put traje četiri dana, dosad je uobičajeno bilo tri, što se međutim pokazalo prekratkim, pa je natjecanje za naslov prvaka Hrvatske produženo za jedan dan i dva jedrenja.

Osim državnih medalja ulog je i ORC Kup Hrvatske. Naime, ORC PH je ujedno peta od šest regata ORC Kupa Hrvatske. Tri vodeće posade i kormilara dijeli samo jedan bod.

Nakon četiri regate u poretku kormilara vodi Krešimir Đakulović, s jednim bodom prednosti ispred Branka Iljadica Rape i Roberta Sandalića na drugom i trećem mjestu s istim brojem bodova. U poretku jedrilica ista je situacija, jer kako smo već javljali, ove godine su kormilari jedrili na svojim jedrilicama na svim regatama, tako da su posade trojice vodećih kormilara ujedno na prva tri mjesta poretka jedrilica, s istim odnosom bodova: 1.Mareus, 2. Anđela X, 3. Gringo 2.

Slovački Quebramar i kormilar Peter Mosny su u otvorenom dijelu poretka zadržali primat.

Izvor: www.hjs.hr