• hr
  • en
  • de
  • it

Pula: Ina mora iseliti iz marine Veruda

Trgovački sud u Pazinu donio je nepravomoćno rješenje kojim određuje da Ina mora iseliti iz marine na Verudi. Potvrdu smo dobili od direktora tvrtke Marine Veruda Seana Lisjaka, koji nam je rekao da upravo do danas čekaju očitovanje Ine.
Kao što je poznato, Marina Veruda je kažnjena višemilijunskim iznosom zbog povrede Zakona o korištenju pomorskog dobra, odnosno zbog toga što nije imala ugovor o korištenju pomorskog dobra s Inom, tvrtkom koja je u sklopu marine obavljala svoju djelatnost.
To je po zakonu zabranjeno te je financijska policija utvrdivši propust naložila Marini Veruda da korigira poslovni odnos s Inom i kaznila je s 2,5 milijuna kuna.
Tada su počeli problemi jer Ina nije željela potpisati ugovor koji su predlagali u Marini pa je prijava proslijeđena Lučkoj kapetaniji u Puli, koja je nakon očevida utvrdila niz propusta, između ostalog i taj da Ina obavlja gospodarsku djelatnost bez dozvole, što je kulminiralo zatvaranjem benzinske postaje.
Otad je prošlo više od godinu dana i u marini više nema benzinske crpke tamo gdje je uvijek bila, na ulazu iz smjera Pješčane Uvale. Uprava je stoga odobrila tvrtki Etradex iz Pazina da svojom dostavnom cisternom snabdijeva goste marine naftom i benzinom.
Iz Ininog ureda za odnose s javnošću stiglo je priopćenje u kojem kažu da su Ina i Tehnomont Marina Veruda u kontaktu da bi pronašli rješenje.

Izvor: www.glasistre.hr