• hr
  • en
  • de
  • it

Pula: Bišovo kreće s Riječkog gata?

Kao i proteklih godina, katamaran Bišovo povezivat će morskim putem Pulu i Zadar, sa zaustavljanjima na Unijama, Malom Lošinju te Iloviku, a u srpnju i kolovozu i na Silbi. Prva vožnja je predviđena u subotu 2. lipnja.
U lipnju i rujnu katamaran će ploviti dva puta tjedno - srijedom i subotom, s polaskom iz Pule u sedam sati, dok će u srpnju i kolovozu voziti pet puta na tjedan, odnosno svaki dan osim utorka i četvrtka.
U Zadar uvijek dolazi oko podneva. U povratku iz Zadra kreće u 16 sati, zatim na Mali Lošinj uplovljava u 18.30 te na Unije u 19.35 da bi u Puli bio u 21 sat.
Kako doznajemo, cijena karata zasad ostaje nepromijenjena, od Pule do Zadra je sto kuna. Putne karte u Puli se mogu kupiti u agenciji Commodore Cruises na Rivi. Dodajmo i da jednosmjerna karta od Pule do Unija košta 40 kuna, do Malog Lošinja 50, a do Ilovika i Silbe 60 kuna.
S obzirom na to da su na rivi u tijeku građevinski radovi, od Zorana Peruška, glasnogovornika Lučke uprave Pula, doznajemo da su u tijeku dogovori s MUP-om da se odobri privezivanje Bišova na Riječkom gatu, sa sjeverne strane. Odobrenje se čeka jer je Riječki gat međunarodni granični prijelaz s carinom. Odgovor bi trebao stići u roku od deset dana.

Izvor: www.glasistre.hr