• hr
  • en
  • de
  • it

Prvi hrvatski botel Marina otvara vrata

Prvi riječki botel, odnosno plutajući hotel, na brodu »Marina« od sutra će biti otvoren za sve posjetitelje Rijeke. Riječ je o jedinom smještajnom kapacitetu te vrste ne samo u Rijeci, nego i na čitavoj hrvatskoj strani Jadrana. Naziv botel kovanica je sastavljena od dviju engleskih riječi - boat(brod) i hotel, objašnjava voditelj objekta Andrej Kušeta , no prema službenoj klasifikaciji, smještaj na »Marini« spada u kategoriju hostela.

Fitness i restoran

- Kako smo u toj kategoriji, nudimo i nekoliko soba s po šest kreveta, no većinom u ponudi imamo dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne, obiteljske sobe. Ukupno raspolažemo sa 112 ležajeva, a osim soba gostima će na raspolaganju biti i prostor recepcije i lobbyja, kao i galerija iznad recepcije za druženje i gledanje televizije. Za dva do tri tjedna opremljen će biti i mali fitness centar, a tijekom prosinca otvorit ćemo i restoran na trećoj palubi. Kao posebnost, restoran će, uz tipična mediteranska jela, nuditi i jela s menija iz vremena dok je »Marina« plovila kao putnički brod, najavljuje Kušeta. U sklopu restorana predviđeno je i uređenje salona koji će služiti kao dnevni boravak gostiju botela, dok će četvrta paluba ostati namijenjena ugostiteljskim sadržajima, ali uz izmijenjeni program.

- Prvenstveno ćemo se orijentirati na organizaciju domjenaka, vjenčanja i sličnih događaja, tako da »Marina« više neće funkcionirati kao noćni klub. Zadržat ćemo i organizaciju koncerata jedan do dva puta mjesečno, a tijekom dana i dalje ćemo biti otvoreni za sve koji požele osvježenje s pogledom na more, kaže Kušeta.

Složeni zahvat

U projekt uređenja broda-hotela tvrtka Arhipelag ukupno je u dvije i pol godine, otkad je brod u riječkoj luci, uložila gotovo 13 milijuna kuna. Prema prvobitnim planovima vlasnika, iznesenim u našem listu, botel je trebao biti otvoren još prošle godine, da bi kasnije taj rok bio produljen do početka ovogodišnje turističke sezone, no i taj je rok probijen.

- Zbog složenosti zahvata, kao i zbog zadovoljavanja svih uvjeta koje je pred nas postavio Hrvatski registar brodova, naprosto nije bilo moguće završiti radove do turističke sezone. Ipak, nadamo se dobrom odazivu gostiju i popunjenosti kapaciteta, budući da je riječ o jedinstvenom smještaju u centru grada, kaže Kušeta.

Do početka iduće godine botel »Marina« nudit će smještaj po promotivnim cijenama, pa će tako noćenje stajati od 99 kuna po osobi za smještaj u šesterokrevetnoj sobi, do 150 kuna po osobi za smještaj u dvokrevetnoj sobi. Prema Kušetinim riječima, ovisno o rezultatima, moguće je da cijene ostanu na istoj razini i tijekom iduće godine.

Izvor: www.novilist.hr