• hr
  • en
  • de
  • it

Prvi Europski Charter Forum u Opatiji

Danas i sutra će se u Opatiji održati prvi Europski Charter Forum.

Program Foruma sadržavat će ove ključne teme:

Predstavljanje strategija i planova daljnjeg razvoja čarterskog turizma i izgradnje potrebne infrastrukture za odvijanje te djelatnosti u Hrvatskoj.

Yacht-Pool predstavlja svoju višegodišnju tržišnu studiju o čarteru, temeljenu na najnovijim rezultatima ispitivanja čarterskih tržišta u Europi. Posebni naglasak dat će se odnosu Hrvatske kao najvećeg čarter ponuđača i zemalja tzv. njemačkog govornog područja (Njemačka, Austrija i Švicarska) iz kojih dolazi najbrojnija čarter klijentela u Europi.Rečeno marketinško istraživanje donosi podrobne analize o tome kako se čarterska potražnja raspodijelila na pojedine europske i van-europske zemlje, tj. destinacije, o tome kakve se promjene i novi trendovi u čarteru bilježe posljednjih godina, te analizu anketa provedenih među čarterskim klijentima, a na temu razine kvalitete pruženih usluga.

Uz navedeno, na Forumu razgovarat će se i o drugim zanimljivim i važnim temama. Izdvajamo samo neke :

Sve o problemima koji u čarterskoj djelatnosti proizlaze iz primjene i različitih tumačenja pravnih propisa pojedinih europskih zemalja. Naziv radionice: „ Pravne iluzije i pravna stvarnost"
Teme vezane uz odgovornost čarterskih agencija, čarterskih tvrtki i priređivača čartera.
Pravno održive i neodržive klauzule ugovora kojima se reguliraju poslovni odnosi između čarterskih agencija, tvrtki i klijenta.
O načinu obračuna PDV-a u prekograničnom pružanju usluge.

I još mnoge druge važne teme...