• hr
  • en
  • de
  • it

Promet Jadrolinije ove godine rastao pet posto

Promet putnika i vozila na brodovima Jadrolinije ove je godine povećan za oko 5 posto, u odnosu na isti lanjski period, što je dobra najava za predstojeću turističku sezonu.
Ove podatke iznijeli su na konferenciji za novinare predsjednik NO Jadrolinije Pavao Komadina i predsjednik uprave Alan Klanac. Naglašeno je da je na skupštini društva usvojeno financijsko izvješće i ono o radu, iz kojih proizlazi da je Jadrolinija lani prevezla 9,82 milijuna putnika i 2,45 milijuna vozila. Radi se o povećanju za oko 1 posto u odnosu na godinu prije.
Prošlu godinu Jadrolinija je završila s bruto dobiti od 1,65 milijuna kuna. Pored toga su pokrenuti i neki novi projekti, kao što je online prodaja karata za tri brzobrodske linije. Najavljeno je da će uskoro započeti online prodaja i za ostale brzobrodske linije.
Bilo je riječi i o kašnjenju četiri novogradnje, odnosno trajekta kapaciteta 145 vozila i 600 putnika, ukupne vrijednosti 32 milijuna eura, koji se grade u pulskom brodogradilištu Uljanik. Kašnjenje je u rasponu dva do četiri mjeseca, ali se ipak očekuje da će sva četiri broda biti u funkciji Jadrolinije već ove turističke sezone.
Prva dva broda bi trebala biti isporučena tijekom lipnja, a posljednja dva, čije se završno opremanje odvija u 3. maju, stižu na ulasku u samu špicu sezone.

Izvor: www.novilist.hr