• hr
  • en
  • de
  • it

Projekt MareMare 2012.

27. travnja 2012. - 2. svibnja 2012. Palagruža Vis - Molo Trovna - Komiža

Ideja organizatora je književnike (umjetnike) dovesti do Palagruže. Koliko će sam put i dolazak na Palagružu, upoznavanje tog pučinskog otoka u pravom smilsu te riječi, promijeniti njihova očekivanja, moglo bi se razaznati iz različitosti dvaju tekstova koje će biti zamoljeni napisati. Jedan prije odlaska na Palagružu, drugi nakon. Nihovi tekstovi biti će objavljeni u časopisu za književnost Tema.

Ideja je brodovima, jedrilicama isploviti iz oklice Zadra, doći na Palagružu, obići Sušac i pristati na Komižu.

Na spomenutom kursu mogli bi se naći: Robert Mlinarec, Miroslav Mićanović, Zoran Ferić, Branko Čegec, Vanda Mikšić, Roman Simić, Olja Ivančević Savičević, Ivica Prtenjača, Damir Miloš, Tvrtko Vuković, Ivan Žužul, Tanja Mravak Alem Korkut, Željko Barišić, Krešimir Mićanović, Jurica Pavičić i Stipe Grgas.
Kako je riječ o projektu koji velikim dijelom postaje i nautički, ili treba samo pomoć nautičara, projektu će se priključiti i Šime Stipaničev, čovjek koji je sam u regati preplovio Atlantik na jedrilici dugoj 6,5 metara. Uz njega, cijeli će projekt popratiti četiri nautička portala koji žele predstaviti i pratiti projekt MareMare, i to kao prvi projekt na kojem će sudjelovati zajedničkim snagama. Riječ je o portalima iJedrenje, Morsko prase, Adriaticsailor i Nautica portal.
Dogovorena je i suradnja s organizatorom ‘Jadranske regate', jedriličarskim klubom ‘Host', pa će ova dva događaja startati u isto vrijeme, 27. travnja iz Visa.

Izvor: www.nautica-portal.hr

 

Grupacija nautički portali

2.500 posjeta dnevno
80.000 posjeta mjesečno
900.000 posjeta godišnje

Internet oglašavanje u nautici