• hr
  • en
  • de
  • it

Projekt ´Kornati - važno je o moru znati´

U sklopu projekta "Kornati-važno je o moru znati" otvorene su prijave za sudjelovanje u lutkarskim radionicama. Ciklus radionica "Od priče do predstave" održavat će se od 19. do 23. ožujka 2014. u Edukacijskom centru za održivi razvoj (Sokolana), Selo - Murter na adresi Pijaca Društva seoske izobraženosti bb.
Lutkarske radionice namijenjene su prvenstveno odgajateljima i učiteljima, te ostalim kreativcima koji se u svom radu obraćaju najmlađoj populaciji (3-7god.). Po završetku radionica svi polaznici dobit će potvrdu o stručnom usavršavanju.
Radionice će voditi gđa. Ivka Babić iz zagrebačkog Lutkarskog kazališta "Svijet lutaka", odgojiteljica i lutkarica s dugogodišnjim iskustvom.
Radionice uključuju aktivnosti izrade kazališnih lutaka, uz animaciju lutaka, učenje i vježbanje "lutkarske abecede" (zakonitosti rada s lutkom), izrada kazališta sjena, prilagođavanje priče za lutkarsku predstavu, stvaranje predstave... Cilj radionica je da iznjedre ekološku lutkarsku predstavu s porukom o zaštiti mora koju će glumci (amateri/volonteri) izvesti za djecu u predškolskim ustanovama na otoku Murteru i Šibensko-kninskoj županiji.

Raspored radionica:
Srijeda, 19.ožujak 17-20h
Četvrtak, 20.ožujak 17-20h
Petak, 21.ožujak 17-20h
Subota, 22. ožujak 09-12h
Nedjelja, 23. ožujak 09-12h

Potrebna prijava na: mail@argonauta.hr , 022.434.827 ili 091.206.6657

Projekt podupire Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa RH.

Izjava:
„Nadamo se da će sudionici lutkarskih radionica biti inspirirani sadržajem i likovima iz serijala edukativnih slikovnica „Čudesni svijet Kornatskog otočja" u izdanju naše udruge, jer nam je želja na ovaj način, putem kazališnih umjetnosti, nastaviti educirati i odgajati najmlađe o prirodi, okolišu i vrijednostima vlastitog zavičaja. U fazi finaliziranja i izvedbe ekološke predstave uključit ćemo darovitu i djecu s posebnim potrebama s projektnog područja." , Ivona Jadrić, izvršna direktorica Udruge Argonauta