• hr
  • en
  • de
  • it

Princess V78 u charteru iz Splita

Princess V78 premijerno je građen metodom infuzije, koja ima barem tri prednosti: superiornu konačnu kvalitetu laminata, veću kompaktnost i manju težinu ljuske uz jednake mehaničke karakteristike, te bitno smanjenje štetnih emisija stirena. Velika sestra modela V70 dugačka je 24 m, a s njom dijeli osnove profila - jednake tekuće, agresivne, ali i nenametljive linije. Odnos širine i duljine trupa idealan je, pa V78 u plovidbi i mirovanju odiše jednakim dojmom snage i elegancije. Princess V78 pravi je ‘hard top' - nema ‘fly bridge' za razliku od modela V85. Krov ove jahte otvara se u pramčanom dijelu, a i dok je zatvoren, prirodne svjetlosti ima dovoljno, jer ona dopire kroz tri velike staklene površine.

Kuhinja: dok neki projektanti škrtare s prostorom i opremom za ‘pripremaonicu obroka' - računajući, valjda, da oni koji plove jahtom visoke klase uglavnom jedu u skupim restoranima na obali, ova je ‘kužina' dorasla i ‘golom kuharu'

Salon je vrlo dobro osvijetljen, baš kao i unutarnje upravljačko mjesto koje se na njega nadovezuje, opremljeno dvama naslonjačima vrhunske izrade, presvučenim bijelom kožom. Oba je naslonjača moguće namjestiti horizontalno, a kolo upravljača smješteno je zamjetno visoko. Kormilarsko je mjesto relativno usko, pa onima s viškom kilograma (odnosno centimetara oko trbuha) neće biti najudobnije - ali je zato stajaći položaj za upravljanje vrlo ugodan skiperima svih ‘dimenzija'.
Upravljačka konzola mogla bi se na prvi pogled učiniti premalenom, ali vam ubrzo postaje jasno da je opremljena apsolutno svim potrebnim instrumentima i komandama, te da - povrh svega - ima i pretinac za nautičke karte i kutak za navigatora, na čiju važnost mnoga brodogradilišta kao da zaboravljaju. Sa skiperove strane otvaraju se vrata koja vode izravno na palubu, a preglednost s upravljačkog mjesta jednako je dobra u svim smjerovima, ponajprije zato što je staklenu površinu koja dijeli salon od kokpita moguće ukloniti do tri četvrtine širine, i to električnim sustavom, te tako otvoriti pogled prema krmi.
Pri ubrzavanju su dva motora marke Caterpillar od po 1.825 KS toliko diskretna zvuka da ih se jedva čuje. Zajedno sa sklopovima linijskih osovina smješteni su u prostoru ispod krmene platforme i do njih se može doći kroz vratašca u podu kokpita. Strojarnica, osim dvaju motora V12 i generatora snage 22,5 kW, skriva i agregat koji pokreće klimatizacijski uređaj, a koji se nalazi u odvojenoj prostoriji na krmenom dijelu broda.

Kuća Princess oduvijek se posebno ponosi koritima svojih modela, projektiranim za maksimalnu energetsku djelotvornost, maritimnost i brzinu, a cijeli je trup V78 jednako savršen kao i u ostatka game. Istina, ukupna snaga motora od 3.650 KS jasno navodi na očekivanu brzinu veću od 30 čvorova, ali približavanje vrijednosti od 40 čvorova svejedno je ipak iznenađenje: Princess V78 postiže laskavih 37,8 čvorova.
Autonomija ove jahte pri brzini krstarenja od 30 čvorova iznosi gotovo 300 nm, a sa spuštenim krovom i vjetrom u kosi Princess V78 je - komadić raja.

Princess V78 ima na krmi spremište za pomoćnu brodicu duljine do 4,50 m; vrata garaže otvaraju se pomicanjem krmenoga zrcala. Tender se na vodu spušta vrlo jednostavno, preko mostića s kotačićima, čija se posljednja trećina može sakriti.
S krme do kokpita vode dva simetrično postavljena stubišta, a pod kokpita obložen je tikovinom, baš kao i bočni prolazi. Kokpit je uređen poput salona i blagovaonice: opremljen naslonjačem u obliku slova U i stolom od tikovine, roštiljem i naslonjačem oblika slova L, te natkriven tendom. Kokpit je izveden poput terase uz more i svojevrstan je produžetak unutarnjeg salona s kojim može biti povezan otvaranjem kliznih staklenih vrata. Ta odsutnost fizičke granice između interijera i eksterijera stvara dojam još većeg prostora - koji itekako dobro dođe kad se brod usidri, a staklena vrata jamče da vas na ovoj jahti nikada neće spopasti klaustrofobija i da ćete u svakom trenutku uživati u krasnom pogledu na more.
Unutrašnjost cjeline na glavnoj palubi podijeljena je na salon s dvama naslonjačima simetrično okrenutim jedan prema drugom, a na kojima ima mjesta za deset osoba, dok slijede blagovaonica za osam osoba i unutarnje upravljačko mjesto - a sve bez ijedne prepreke ili vrata. Kuhinja je također potpuno otvorena, a uređena je na desnoj strani donje palube; ima radnu plohu od crnog mramora i staklokeramičku kuhaću ploču s četiri mjesta te napu koja bi - radi bolje funkcionalnosti - morala biti barem malo veća. Ispod stubišta koje vodi do kuhinje smjestio se hladnjak-ledenica, a po cijeloj kuhinji ima dosta spremišnog prostora za zalihe i posuđe.
Dvije dvokrevetne gostinske kabine nalaze se prema pramcu; jedna ima krevete smještene jedan pored drugog, dok su u drugoj oni postavljeni na kat. VIP kabina je u samom pramcu, prostrana je i preplavljena prirodnom svjetlošću koja dopire kroz tri velika okna. Vlasnička je kabina doista velikih dimenzija i ima čak četiri okomita okna, a između ostalog je opremljena i toaletnim stolićem koji može poslužiti i kao radni stol, te naslonjačem velikih dimenzija koji se, po želji naručitelja, može zamijeniti ležaljkom. Ova kabina ima veliki bračni krevet iz čijeg podnožja izvire televizor, te privatnu kupaonicu s dva umivaonika i tuš-kabinom. Vlasnička kabina također ima i veliku garderobu, originalno osvijetljenu rasvjetnim tijelima instaliranim na vješalice za odjeću, a koja razdvaja kabinu od strojarnice i tako jamči savršenu izolaciju buke i vibracija. Što se posade tiče, njenim je članovima namijenjena dvokrevetna kabina s vlastitom kupaonicom, ali bez odvojene blagovaonice. 
Princess V78 idealna je jahta za iznajmljivanje, budući da ima četiri kabine za putnike i četiri kupaonice. Uređenje je vrlo elegantno, a vlasniku je na raspolaganju izbor između drva trešnje, hrasta, divlje trešnje, tikovine i wengea, dok raspored prostorija ostaje stalan, uz mogućnost poneke, ali manje izmjene.



Duljina: 23,83 m
Širina: 5,66 m
Gaz (IPS): 1,65 m
Istisnina s pola opterećenja: 47,5 t
Spremnik za gorivo: 5.480 l
Spremnik za vodu: 1.100 l
Motori: 2 x Caterpillar od po 1.825 KS
Maksimalna brzina: 37,8 čvorova
Brzina krstarenja: 30 čvorova
Graditelj: Princess Yachts International

 
Cijeli opis plovila možete pročitati na linku http://www.yachtscroatia.com/yachts-online/princess-v78.html. Članak je objavljen u časopisu Yachts 4/2009. 

Posada: 2 kapetana + hostesa
APA: 30% (APA je polog koji je potrebno dati prije isplovljavanja. APA se odnosi na troškove za gorivo i ostale troškove za jahte i gumenjake, kao i na sve troškove za marine, troškove za hranu i piće, komunikacijske troškove te ostale dodatne troškove za jahtu, posadu, iznajmljivača i njegove goste tijekom boravka na jahti.)

Cjenik tjednog najma u Kunama

01.01.-23.06.

23.06.-25.08.

25.08.-31.12.

232.500

255.000

232.500


Jahtu i posadu je moguće unajmiti i na kraća razdoblja od 7 dana.


Informacije i rezervacije
tel/faks: 00 385 1 3366417
e-mail: info@macrocruise.com