• hr
  • en
  • de
  • it

Prgin održao obećanje: Nautički sajam na proljeće

Četvrti međunarodni nautički sajam ADRIATIC BOAT SHOW održat će se od 17. do 20. svibnja u šibenskoj Mandalina Marini.
Time je organizator, NCP - Nautički Centar Prgin, ispunio obećanje dano jesenas kada je odlučeno da se odustane od jesenskog termina Sajma i njegovo održavanje pomjeri za proljeće kada se očekivao dovršetak gradnje marine za megajahte.
- U ovom terminu sajam će se održavati i u budućnosti, najavio je Nikola Krasić, izvršni direktor ABS-a.

U atraktivnom ambijentu na 60.000 kvadrata otvorenog prostora Krasić je najavio i novi koncept ABS-a koji će, pored ostalog, pratiti i promjene i kretanja na svjetskom tržištu.
- U cilju jačanja tržišta i zastupljenosti Hrvatske uz bok najprestižnijim destinacijama, prvi put ABS okuplja usko specijaliziran segment nautičkog turizma koji čine jahte sa stalnom posadom i predstavnici vezanih djelatnosti: agenti s centralnom flotom plovila, charter brokeri, te kompanije za yacht, charter i crew management.
Sajam charter jahti s posadom namijenjen je gostima, charter agentima, vlasnicima, kapetanima i članovima posada, kao i svim potencijalnim investitorima u ovom segmentu turizma. Dio sajamske ponude bit će posvećen promociji turističke destinacije, što je još jedna novost ovogodišnjeg ABS-a, kaže Krasić.
On s ponosom najavljuje što se Sajam održava u novom još atraktivnijem dijelu Mandalina Marine, posebno prilagođenom prihvatu megajahti, koju NCP-Nautički Centar Prgin razvija u suradnji s turskim partnerom Dogus Grupom.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

 

Ukupna vrijednost zajedničke investicije od 40 milijuna eura u marinu i Hotel Šibenik trenutno čini oko deset posto stranih ulaganja u Hrvatsku, što budi velik interes domaćih i stranih medija za Šibenik, tvrdi Nikola Krasić